Tuesday, November 13, 2007

jolinkroland@mac.com

Even wat huishoudelijke info vooraf:
--Zoals jullie zien is er aan de rechterkant een teller verschenen. Leek me een leuk idee om te zien hoeveel hits ik krijg. Helemaal zelfstandig geinstalleerd met HTML tekst en zo, dus eh, ben best wel trots op mezelf. :-)) De teller begon vandaag op nul dus allle bezoekjes van de afgelopen week zijn niet meegeteld.
--Omdat ik me mateloos irriteer aan verdwijnende emails zodra ik op de 'send' knop druk bij Yahoo (en ik ze ook niet terug kan krijgen en ik dùs alles weer opieuw kan typen...ggrrrr.....) stap ik vandaag over op een nieuw emailadres. Risky business, dat weet ik, maar ik heb iedereen die in mijn Yahoo adresboek stond een adreswijziging gestuurd. Ook blijf ik de Yahoo voorlopig checken. Mijn nieuwe adres:

jolinkroland@mac.com


Simpel dus, gewoon yahoo in het oude adres vervangen door mac

Over naar vandaag.

Vanochtend dan officieel gestart met m'n nieuwe, betaalde nurse. Ik stel u voor aan een nieuw pesonage in mijn "Sex in the Mother City" epos: Washfieka Davids. Coloured dame. Dit behoeft misschien enige uitleg. Coloured is dat deel van de bevolking dat niet blank (white) of zwart (black) is. Erfenis uit de (gruwel) tijd van apartheid toen de bevolking officieel in deze 3 groepen werd geklassificeerd. Nu gebeurd dat alleen nog maar 'onofficieel'. Natuurlijk is ze uiteindelijk net als allemaal Zuid Afrikaanse. Maar ja, zo zijn ook alle Nederlanders uiteindelijk gewoon Nederlanders maar maken we ook daar onderscheid (voor het gemak?) tussen Turken, Marokkanen, Polen en ... Nederlanders.

Naast coloured is Washfieka ook muslima. Zonder hoofddoekje maar wèl halaal. Bij het eerdere sollicitatiegesprek gaf ze aan dat als ze mee eet, het wel halaal moet zijn. Geen probleem omdat wij nooit varkensvlees eten en dus onze koelkast ook halaal is. Of wij daar een probleem mee hebben? Ik zeg "Nee, zolang jij er ook geen probleem mee hebt dat ik/wij Gay zijn." Dat had ze niet dus mag zij nu van Ma t/m Vrij dit varkentje wassen :-))

Zoals altijd met een nieuwe hulp is het even weer een kwestie van samen een routine opbouwen:
-zij mij overeind trekken in bed, tot zitpositie
-ik rekken en strekken
-zij mij overeind trekken tot staan naast bed
-zij rolstoel aanrijden
-ik zitten in rolstoel
-ik rijden naar badkamer
-zij tandpasta op borstel doen
-ik poetsen (electrisch)
-ik bij toilet staan
-zij mijn broek omlaag trekken
-ik zitten op toilet en "u weet wel wat"... :-))
-zij rolstoel omwisselen voor douchestoel
-ik op douchestoel
-ik in/onder douche
-zij mij inzepen/spoelen/drogen (wasprogramma 1)**
-zij trekt mijn kleren aan
ehrrr.....NEE!!!
-zij mij mijn kleren aantrekken ;-))
-ik terug in rolstoel
-de 'grote baby' is klaar voor ontbijt....

(**wasprogramma 2 is inclusief scheren:-))

Aangezien zij 'dit varkentje wel vaker gewassen heeft' zijn we vlot klaar. Inklusief ontbijt wat zij klaar maakt/zet maar wat ik gelukkig nog wel zelf naar binnen kan lepelen, binnen het uur.
Om het voor haar aantrekkelijker te maken om elke ochtend uit Woodstock te komen (zeg maar andere kant van de stad) hebben we haar van 9-12 aangenomen, elke dag dus 3 uur. Haar cerificaat "Home Management" vermeld o.a. ook:
-cleaning skills (=stofzuigen?)
-laundry skills (=strijken?)
-basic kithen skills (=ontbijtje?)
-basic cooking skills (=gekookt eitje?)
-basic baking skills (=appeltaart?)
Het moge duidelijk zijn dat die andere 2 uurtjes dus ook wel volkomen:-))

En dat allemaal dank zij mijn PGB (Persoons Gebonden Budget). Trouwens, over PGB gesproken, vanmorgen las ik in een artikel in de Telegraaf over gehandicapten die hun pgb besteden aan een bezoekje aan de hoeren. Dom, dom, dom! Je moet ze gewoon thuis langs laten komen! :-))
Omdat ik 'maar' 65% krijg omdat hier in Zuid Afrika de zorg veel goedkoper is dan in Nederland (hoeren ook?) heeft Rick m'n PGB omgedoopt tot Pee Gee Beetje...hoe kom ie d'r op!! :-))

En zo staan de aardappelen voor vanavond inmiddels geschild, is Rick vanochtend weer wezen gymen, heeft 1001 boodschappen gedaan. O.a. mijn nieuwe matrassen betaald die ik besteld heb en die vanmiddag geleverd worden. Ik hou van en heb baat bij 'hardere' matrassen. (Op het moment dat ik dit schrijf gaat de bel en komen de matrassen binnen. Daar zal m'n pgb-escort dit weekeinde blij mee zijn :-))
Als ik in bed lig, op mijn rug, kan ik mij nog met veel moeite op mijn linker- of rechterzij rollen/draaien. Als de matras hard genoeg is althans. Als ik er te ver in wegzak met mijn kont dan lukt het niet meer om m'n heupen genoeg op te tillen en dan op m'n zij te draaien. Op m'n buik liggen is er al helemaal niet meer bij. Dan kom ik op 1 van m'n armen te liggen en die kan ik dan niet meer onder me vandaan trekken. Bovendien kan ik m'n bovenlichaam niet meer opdrukken vanuit m'n armen om weer terug te komen op mijn zij of rug. Vroeger was ik nogal een draaikont in bed (ik hoor het commentaar al: "in meerdere opzichten!!" :-)). Ik draaide aardig wat rondjes van rug op zij op buik op andere zij en door terug op rug enz, voor ik m'n lekkere slaappositie vond. Nu lig ik bijna alleen nog maar op m'n rug (commentaar: what's new?....:-)) en draai ik per nacht nog hooguit 1 maal op links en 1 maal op rechts. Belangrijkste is dat ik nog steeds heel goed en rustig slaap! Dat is een heel belangrijke 'graadmeter' i.v.m. mijn ALS. Hoe dat zit vertel ik nog wel een andere keer.

Op dit moment staat Zarah recht tegen m'n benen op en gromt kleine grommetjes...volgens mij moet mijn laptop nu plaats maken voor mijn lapdog :-) Dus tot morgen maar weer.

JA JA Zarah, even nog "publish post" indrukken..........daar gaat ie dan.