Wednesday, March 18, 2009

Goede doelen 'vliegen in het rond'.

Lieve allemaal,

Gisteren en vandaag zit ik voor het eerst dit jaar overdag met lange broek en sokken aan. zwaar bewolkt, slechts 19'C en eergisteren zowaar 5 minuten regen! Dat alles voorkwam echter niet dat gisteravond de Tafelberg in de fik vloog. Het begon aan de andere kant (Kirstenbosch zijde) en kwam toen over Devils Peak heen omlaag naar de kant van het stadscentrum (foto boven). Paniek in de wijk Vredehoek waar een straat moest worden geëvacueerd. Nu, de volgende ochtend is men nog aan het nablussen en zijn de bewoners teruggekeerd in hun ongedeerde huizen. Voor zover mij bekend is werd de brandweer nièt met grindsteentjes bekogeld :-))

De zomer loopt op zijn einde. Dat is te merken aan vele dingen: de langere schaduwen 's ochtends op het terras, de stand en tijd van de ondergaande zon (7pm donker), een koufront dat ook echt koud is en dus ook aan de kleding die ik draag. De meteorologische zomer is al afgelopen en dus is het hier nu herfst maar niet getreurd, morgen gewoon weer korte broeken weer en vrijdag zelfs zwembroek weer! (als ik zou kunnen zwemmen): 29'C! Laat ik het maar airco weer noemen. :-))

Vandaag aandacht voor nog twee mooie stichtingen. Nee, ik ga jullie niet weer om een donatie vragen. Jullie hebben allemaal immers net over gemaakt aan Willenendoen en ik kan niet bezig blijven natuurlijk :-)) Maar toch aandacht voor deze twee omdat ze mij, als ex 'vliegend personeelslid' aanspreken en omdat ze jullie, als vliegtuig passagier, laten zien dat trollydollys en koffiemoffies meer in hun mars hebben dan koffie schenken in de lucht alleen :-))

De eerste is Wings of support. Deze naam kwam ik tegen in het verhaal op de blog van Wil. Nieuwsgierig naar deze naam zocht ik de website op:

http://www.wingsofsupport.org/

Een wereld ging voor me open. Zoveel projecten, zoveel goed en mooi werk! Kijk en verwonder je zelf. En omdat ze ook Wil steunen door hem IPB te laten vliegen en ze ook een project van Willenendoen ondersteunen (Ons Plek) vond ik dit het vermelden waard. Hulde aan het personeel van KLM en sinds kort ook Martinair.

**********************
↑geschreven op woensdag 18/03
----------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------
geschreven op donderdag 19/03 ↓

De tweede stichting is opgericht door het personeel van Transavia en draagt de naam Peter Pan Vakantieclub. Deze club organiseert jaarlijks een geheel verzorgde (vlieg)reis voor zieke Nederlandse kinderen:

http://www.peterpanvakantieclub.nl/

Deze club roept herinneringen bij me op want in 1997 was ik één van de reisleiders tijdens de allereerste Peter Pan reis, samen met oa Ingrid en Yvonne (bedankt voor jullie mails dames, leuk om van jullie te horen :-)). Onze reis ging destijds naar Palma de Mallorca en het betrof een week voor kinderen met kanker. Ik weet nog heel goed wat voor een enorme indruk de hele reis op me maakte en hoe ik na thuiskomst een paar dagen uit het veld geslagen was van alle indrukken en verhalen van de kinderen. Hartverscheurende verhalen over bijvoorbeeld gepest worden op school (om je kale kop). Gelachen en gehuild hebben we maar wat het meeste indruk op mij maakte was de moed, de kracht en het ongelofelijke doorzettingsvermogen dat deze kinderen ten toon spreidden. Hoe ze omgingen met deze tegenslag en onzekerheid (Komt het terug, is het weg?) want ja, het leven (en klasgenoten) gaat door, of jij nu ziek bent of niet.

Nu ik zelf met ziekte geconfronteerd word heb ik het idee dat ik die kinderen ineens veel beter begrijp, of laat ik liever zeggen anders, in een andere dimensie. En ja, ook mijn leven gaat gewoon door, roeien met de riemen die je hebt al lijken de mijne tegenwoordig meer op de stokjes van een ijslollie :-)) Gelukkig heb ik genoeg mensen om me heen die af en toe een stukje voor me roeien of me op sleeptouw nemen!

De website van Peter Pan lezend zie ik dat zij ook verder zijn gegaan. Het is allemaal nog beter en mooier geworden en ik voelde een kleine steek van jaloezie toen ik las dat de reis na ons (1998) naar een Club Med dorp ging. Wauw, wat een luxe vergeleken met onze eerste 'pioniers' reis maar mooi dat dit nu allemaal kan en gedaan wordt! Peter Pan, ik wens je nog vele vluchten toe :-))

*********************

Zo, de volgende keer dat je weer aan boord zit en zo'n 'trien' vraagt "Koffie of thee?", bedenk je dan dat ze niet allemaal Pam Ann heten! :-))




Liefs,
Roland
xx