Monday, November 12, 2007

Rectificatie

Zo, eindelijk de administratie gedaan vandaag. Medische papieren en zo doorgenomen met Rick waarvan ze ook hier op de hoogte moeten zijn. Wat rekeningen betaald. Dat gaat hier natuurlijk helaas gewoon door ;-) Wat is internet dan een heerlijk medium. Je vraagt je af en toe af hoe dat vroeger (nog maar zo kort geleden eigenlijk) ook al weer ging. Dan moest je met je acceptgirootje naar de brievenbus wandelen...

Zojuist Hans en Gooitzen op de koffie gehad. In 1 van mijn 1ste posts schreef ik dat Hans Zuid Afrikaan is. Dat is dus niet waar. Hij is ook 'gewoon' Nederlander. De vergissing is bij mij ontstaan toen Gooitzen mijn collega was bij Transavia en het vaak over Zuid afrika had omdat Hans daar wel een tijd gewerkt heeft en daar ook woonde. Vandaar dus en bij deze recht gezet. Sorry Hans ;-)
Altijd leuk met een ex 'vlieg' collega te praten. Verhalen over vluchten en verre en/of bijzondere bestemmingen komen naar boven.
Nog meer vlieg nieuws. Mijn zus komt in December! Zij is stewardes bij de KLM en komt dan werkend op een vlucht naar Kaapstad. Vervolgens is ze dan 3 dagen vrij hier in de stad dus kan ik haar weer even zien en vasthouden! M'n zus is me erg dierbaar en lief en ik heb de afgelopen tijd enorm veel steun gehad van haar. We zijn zo ie zo altijd erg 'close' geweest. Ze is precies 1 jaar en 15 dagen ouder dan ik...

Vòòr haar komt Jan Hylke al begin December, zelfde principe. Ook KLM, ook op stop. En als het hem lukt ook de vlucht van 29 December te krijgen dan kan hij de nieuwjaarsparty meemaken die Rick en Bert hier gaan organiseren. Vorig jaar was de eerste, nu dus een vervolg daar op. Ik heb foto's gezien van vorig jaar... nou, dat beloofd een dolle boel worden! En zo ken ik nog wel een paar KLM'ers die ook langs zullen komen. Allemaal welkom natuurlijk. Tja, het beroep steward is en blijft onder gays een geliefd beroep dus ik ken er wel een paar ;-)

Half 8 nu, Rick staat te koken en ik sluit af voor vandaag. Het was een redelijk zonnige dag en vanaf komende vrijdag beloofd het echt warm, stabiel zomerweer te worden met temperaturen boven de 25'C...eindelijk goed zwembad weer. Ik kijk nog steeds uit naar m'n eerste duik ;-)
Eet smakelijk.

Geen walvissen...

Zoals gisteren beloofd vandaag de uitslag van mijn persoonlijke walvis telling. Aantal getelde walvissen: 0,0 maar geen zorgen, dit betekent niet dat ze plotseling alsnog uitgeroeid zijn. Het betekent simpel weg dat wij niet de lucht in zijn geweest. Tussen 2 en 3 uur in de middag betrok het snel vanaf zee ('t slechte weer komt hier altijd aanzeilen van over de oceaan) en in een mum van tijd was Lions Head (bergtop te zien van uit onze kamer) niet meer te zien en nog even later regende het behoorlijk hard. Afin, die helicoptevlucht houden we maar te goed en ik zal het er dan pas achteraf over hebben om het niet opnieuw (?) te jinxen.

Verder ben ik er nog niet helemaal uit hoe ik foto's kan uploaden naar de blog vanaf m'n Mac. 't Werkt anders dan ik gewend ben met microsoft. Heb al even telefonische hulp gehad van Jeroen die al jaren op zo'n ding werkt, maar dat heeft maar gedeeltelijk mijn probleem verholpen. En zo zijn er nog wat dingetjes die anders dan anders werken op de Mac en die ik nog niet uitgevonden heb. Een uurtje Mac-les nemen misschien. Ik zou natuurlijk ook gewoon eens de gebruiksaanwijzing kunnen openen. Oftewel RTFM!! zoals ze dat in het engels zeggen: Read The Fucking Manual!! ;-))

Verder heb ik zojuist proef gedraaid (gereden?) met mijn fotocamera op schoot. Naast foto's nemen kan ie ook filmen. Dus in de filmstand op schoot en rondrijden op Speedy door het huis. De beelden zijn verassend stabiel, behalve toen ik naar buiten reed de veranda op. Toen kletterde de camera op de grond. Gelukkig deed ie het daarna nog en bij poging 2 ging het wel goed. Maar helaas, ik 'mag' ze van Rick niet op de blog zetten want het is zo'n troep in huis ;-)) Ok ok, maar binnenkort krijgt u echt bewegende beelden van uit hier op deze blog. 1 (bewegend) Beeld zegt meer dan 100 woorden dus dat scheelt typen. STAY TUNED!!!!