Tuesday, March 03, 2009

Het laatste nieuws

Lieve allemaal,

Rick is gisteren naar het St Luke's geweest. Daar was een bijeenkomst van de MNDA. Het was geloof ik december 2007 dat wij die samen al eens bijwoonden, nu gaat Rick alleen en ik verkies mijn bed voor een middagdut. De bijeenkomst heb ik zelf niet zo veel aan en m'n toekomstige kamer zie ik wel als ik er ben. Rick gaat wel om zich er van te vergewissen dat hij me straks niet in één of ander hok dumpt :-)) Na thuiskomst krijg ik uitgebreid verslag en geen zorgen, met die kamer zit het ook wel goed.

Een exacte datum staat nog niet vast maar het wordt dus rond eind maart. De zuster die hier vorige week was voor een kennismakingsgesprek was tegen het einde van het gesprek bijna verontschuldigend in haar woorden toen ze me vertelde of ik er wel rekening mee wilde houden dat er in het St Luke's meerdere patiënten per verplegend personeel zijn. En dat het wel eens anders kon gaan dan ik thuis gewend was. "Wat je hier hebt" zei ze, "is the best. 1 op 1 verpleging met iemand die precies weet van hoe en wat."

Ja, daar ben ik mij zeer zeker van bewust. Het is hopelijk voor iedereen duidelijk dat ik niet op zoek naar beter ben. Ik ben het volkomen eens met de woorden van de zuster: beter dan dit bestaat niet. En ik ben me er ook ter dege van bewust dat ik wel eens moeilijke momenten zal kunnen gaan hebben in die 2 weken. Maar, denk ik dan, 'tough luck', dit gaat nu eens een keer niet om mij maar om Rick. Dus wat er ook gebeurd, 2 weken is een overzichtelijke tijd. Dat overleef ik heus wel :-))

En ik in de handen van professionals? Tja, die geruststellend bedoelde woorden stellen mij, gezien mijn ervaring met professionele (thuis)zorg, nou juist alles behalve gerust!

Zonder gekheid. Hopelijk doen de 2 weken ons beiden goed en kunnen we daarmee door tot juni. Want ergens in juni, zo heb ik gisteren na een goed gesprek met Rick besloten, ga ik terug naar Nederland. En dat is dus het laatste nieuws maar daarover een volgende keer meer ...

Liefs,
Roland
xx