Sunday, July 20, 2008

Onverbeterlijk Optimistisch !!

Hallo en goeje zondag trouwe lezers en lezeressen ! Daar zijn we weer met een verhaaltje uit die kaap.. voor diegenen die zich afvragen hoe het hier zoal gaat en wat we met onze tijd hier doen.. Awel, afgelopen week redelijk rrrrustig aangedaan eigenlijk, het was wel meestal goed weer, dus ons vond je af en toe buiten op het terras, met het zonnetje op ons gezicht..

Vrijdag kwamen Hans en Gooitzen gezellig even langs op de koffie, en hebben we ook afscheid genomen van onze beste vrienden Rene Annemarie en Simone, die hier vlakbij een vakantie huis hebben, en nu weer terug zijn naar Haarlem, wat was het geweldig om jullie weer hier te hebben !.. Hun verblijf hier afgesloten met een lunch bij het River Cafe op Constantia Uitsig, hier een half uurtje rijden vandaan. Heerlijk gegeten en 2 flesjes wit soldaat gemaakt, het was over gezellig ! Even voor die tijd was Alexander (vliegt voor de KLM en een hele fijne vent ook nog !!) hier een paar keer op visite en ook dat was wederom echt hardstikke leuk !

De Fysio therapeute is al weer twee keer langs geweest, en je moet die twee zien ! Zij heeft 6 weken geleden haar been net onder de knie gebroken, (Joggen langs de boulevard is gezond !!) en haar been zit nu nog in een brace, ze loopt met behulp van krukken ! Dan Roland in zijn rolstoel, als je die twee naar de slaapamer ziet gaan voor de workout nou ja, ik zal mijn opmerking maar niet aan het papier toe vertrouwen omdat u het verkeerd ZOU kunnen interpreteren maar we kwamen haast niet meer bij van het lachen met zijn drietjes ! Ik maak er volgende week een fotootje van !




uizicht vanuit de woonkamer, clouds around lion's head, means rain on the way !!!

MAAR Vandaag (zondag) is het werkelijk prachtig buiten, lekkere temperaturen en wat later vandaag zelfs boven de 20. Heerlijk die winters in Kaapstad.. Toen ik de voorspellingen voor de komende week nakeek, tot en met a.s. vrijdag strak zonnig en geen regen, suggereerde ik aan Roland dat het misschien een ideetje is om eens lekker in de auto te stappen en het schier eiland rond te rijden, altijd mooi. Richting kaap de goede hoop, en als het meezit zien we nog wat walvissen onderweg. Dit voorstel werd met algemene stemmen onvoorwaardelijk aangenomen, goed idee ! Dus dat staat voor komende week op de lijst ! Rol kwam met het idee om ook komende week naar de bioscoop te gaan, hij wil (en ik ook natuurlijk) graag Sex and the City, the movie zien, plus Kung Fu Panda, dus die doen we ook. Wel even de bioscoop bellen en vragen of er facilities zijn voor een rolstoel ! Net sms de onze vriend Jaime (Rolands ouwe tennismaatje) of we komende week ook een paar keer bij hem thuis naar de tennis komen kijken ( er wordt weer ergens op de wereld gespeeld) en onze favouriten zijn ook weer van de party. Die uitnodiging toverde een breeeeeede glimlach op Roland's gezicht, dus dat staat ook op het programma, saai he hier in Kaapstad !!! We weten echt niet wat we met onze tijd moeten doen ! ;-))) Komt bij dat Jaime onlangs in zijn super duper prachtig gelegen nieuwe huis is getrokken na anderhalf jaar verbouwen, dus dat gaan we dan gelijk bewonderen. Gelegen aan de voet van de tafelberg (350 mtr boven de stad) dus met dat uizicht zal het ook wel snor zitten, en anders kijken we gewoon tv natuurlijk ;-))




Genieten van het zonnetje met je hondje, wat wil een mens nog meer ??

Ag, en zo gaan we gewoon door met leven hier in Kaapstad, tis maar net hoe je zelf invulling geeft aan je leven, en hoe je IN het leven staat. Zit volgens mij allemaal tussen de oren, als je je te ziek voelt om ook maar iets te doen, kom je je bed niet uit, als je denkt, hop, we gaan weer wat ondernemen, blijkt toch meestal wel dat het ook KAN !!! OOK als je zoals roland, ongeneeselijk ziek bent !! Dus, zoals u misschien wel uit dit verhaaltje op kunt merken, wij blijven onverbeterlijk optimistisch, plukken de dag (wat een cliche) en doen wat we doen, en zolang we dat kunnen, zijn we daar ontzettend dankbaar voor !

Gegroet lieve lezers, dit waren weer even the votes from Cape Town, en voor mij krijgt roland echt wel 12 POINTS !!!!

Rick