Wednesday, March 25, 2009

OverLeven....


Lieve allemaal,

En ik maar denken dat we groene olijven in de tuin hebben! Maar zie daar, sinds vorige week zijn ze ineens langzaam aan het verkleuren en het eindresultaat is dus .... zwart. Dat beantwoord dan meteen iets wat ik me regelmatig afvroeg: hoe weet je wanneer ze rijp zijn? Binnenkort oogsttijd dus. Weer een teken van een naderende herfst.

Rick is helemaal in zijn nopjes met zijn nieuwe speeltje (GPS) en gaat met plezier de deur uit voor een boodschap. En als hij straks een paar dagen gaat toeren in de auto komt het ding helemaal mooi van pas natuurlijk. Het heeft legio mogelijkheden, veel meer dan de weg wijzen in de auto alleen. Zo kun je via de GPS 'hands free' bellen met je mobieltje (wist ik niet) en wijst het je ook lopend in een winkelcentrum de weg naar de winkel die je zoekt (handig!). De techniek staat voor niets ....

Nog zo'n klein wonder der techniek is mijn nieuwe USB-modem. Dankzij dit kleine gadget heb ik straks internetverbinding in het St Luke's! Of waar ik ook maar wil eigenlijk, als er maar mobiele telefoon ontvangst is. Het werkt namelijk op een (pre-paid) sim-kaart. Ik moet Rick bedanken voor het idee en de boodschappen en mezelf voor het installeren en van dat laatste baalt Rick enorm :-)) Tja, kwestie van geduld en ..... RTFM! Hoe dan ook: het werkt :-)) YES!

****************************

Terug naar ons tripje naar de shopping mall. Na de GPS gekocht te hebben loodste ik ons snel nog even langs een paar kledingwinkels want ook dat had Rick hard nodig en verdiend en ik ben blij dat ik eindelijk eens iets terug kan doen! In die opzet zijn we mooi geslaagd en ... ik heb er zelf ook nog een nieuwe broek aan over gehouden :-)) Die lange rode trainingsbroek die ik altijd draag ....? Die heb ik nu dus ook in 't groen. Nu het weer vaker 'lange broeken weer' wordt is een beetje afwisseling in kleur wel welkom dacht ik maar zo. :-))

Al na de 4de (!!) winkel was mijn energie tanende en besloten we om naar de auto terug te gaan maar op weg daar naar toe was mijn hand zo moe van het bedienen van het rolstoelpookje dat ik me het laatste stukje maar heb laten duwen. Tja, en daar merk je dan wel weer aan dat het allemaal minder wordt. Kleine dingetjes zijn het, ik heb het er niet vaak over maar het gaat wel gestaag verder, de aftakeling. Zo is Renier na een paar weken afwezigheid weer terug. Na de eerste douche zei hij me dat hem vooral opviel dat ik veel gewicht verloren had. En hij heeft gelijk, ook dat wordt minder. Een tijdje geleden bespeurde ik 's avonds in bed vreemde 'bobbels' in mijn matras. De volgende dag vergat ik steeds aan Rick te vragen om de matras eens na te kijken tot ik me op een avond ineens realiseerde dat die bobbels mijn schouderbladen zijn. Ze steken een beetje uit denk ik. Nou ja, da's wel zeker dus alleen kijk ik nooit meer in een spiegel. Daar ben ik al lang geleden mee gestopt want daar word je niet vrolijk van. Waarom zou ik mezelf daar mee pesten dan? Natuurlijk weet ik drommels goed wat er gaande is met mijn lijf maar af en toe een beetje struisvogelpolitiek toepassen kan geen kwaad :-)) Noem het een overlevingsstrategie, ofwel een 'coping mechanism' op z'n Engels.

En met de woorden 'politiek' en 'cope' belanden we in de Zuid Afrikaanse actualiteit. Over een maand zijn er verkiezingen en ik ben benieuwd wat voor een klap 'COPE' het ANC gaat toebrengen. COPE staat voor Congress Of the PEople en is een nieuwe partij, een afsplitsing van het ANC. Een ANC dat meer en meer zijn geloofwaardigheid verliest. Het laatste in een rij schandalen was nog deze week toen het ANC als verantwoordelijke regeringspartij de Dalai Lama, als eerste land ter wereld (afgezien van China), de toegang tot het land ontzegde voor deelname aan een vredesconferentie met oa ook Nobelprijswinnaars Nelson Mandela, Desmond Tutu en F. W. de Klerck (en niet te vergeten Oscarwinnares Charlize 'Monster' Theron! :-))
Bij monde van zijn woordvoerder en kleinzoon sprak Mandela van een trieste dag voor de democratie in Zuid Afrika. Tja, je zou zeggen dat het ANC weet wat onderdrukking is en een andere houding van ze verwachten in dezen maar kennelijk zijn de bobo's in de huidige partijtop hun roots al vergeten en dat gaat ze stemmen kosten, hopelijk heel veel. Make no mistake, de grootste partij blijven ze (voorlopig) nog wel en daarmee krijgt het land dan een president die nog een rechtszaak tegen zich heeft lopen maar geen zorgen, er wordt al hard gewerkt om dat onder de tafel te kunnen schuiven. Daarvoor is de politietop al gereorganiseerd (lees: 'nee schudders' zijn vervangen door 'ja knikkers') en is het onafhankelijke onderzoeksteam 'The Scorpions', in het leven geroepen om corruptie uit te stampen, eigenhandig door het ANC weer opgeheven toen het ook corruptie in de regering aan het licht bracht. De rechtspraak is nog onafhankelijk maar als het nodig mocht zijn zullen ze ook zeker proberen die een pootje te lichten. Voorwaar, ook hier is het tijd voor 'change'.

*********************

Change is overal. De kleur van de olijven, de vooruitgang van de techniek, de achteruitgang van mijn lijf. Leven is onlosmakelijk verbonden met verandering en helaas is niet alle verandering ten goede. Maar ook dat hoort bij het leven. Deal with it! :-))

Liefs,
Roland
xx

PS
Zo juist op het avondnieuws een interview met Desmond Tutu waarin hij de acties van de regering tav de Dalai Lama vergelijkt met die van het toenmalige apartheidsregime in Zuid Afrika. Hij is 'deeply ashamed' en zegt 'You have disgraced us horribly'.