Monday, June 08, 2009

Hallo gezellig

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

We benne op de wereld
om mekaar, om mekaar
te hellupe niewaar?
Jaaaaaaaaaaaa!


Hallo gezellig,

Je hoeft niet te vragen wij de afgelopen week hebben gekeken op tv. Tennis dus en serie II van het Schaep: 't Vrije Schaep. Gezellige 'camping'-humor dit keer en jaren 70 liedjes die mij wat beter in de herinnering liggen dan de jaren 60 liedjes van serie I. En gelachen dat we weer hebben! Vooral de (bed)scene's van Riek (Jenny Arean) en haar man (mag niet huilen) Arie vind ik erg sterk. Hij speelt de perfecte 'droogkloot' en zij, ja zij is zo heerlijk, onvervalst 'plat' Amsterdams. Geweldig! Kortom, we zijn fan en zijn benieuwd hoe serie III gaat zijn, 't Spaanse Schaep. Voorlopig begin ik elke dag met de 'binnenkomer' van Lena (Georgina Verbaan) en klinkt er uit mijn computer: "Hallo gezellig." :-))

En dan het tennis. Ook daarbij afgelopen zondag een glimlach van oor tot oor want mijn favoriet deed het dan eindelijk: Roger Federer 'pakt' Roland Garros! Ik ga jullie niet vermoeien met statistieken. De liefhebber kent ze, voor de niet-liefhebber is het niet interessant. Maar wàt een voldoening om na al die jaren en na zo'n 'moeizaam' verlopen toernooi uiteindelijk tóch die nog enige ontbrekende titel te pakken.
Geen Nadal in de finale dit keer ... nee inderdaad maar die had hij het weekend daarvoor al verslagen op het gravel van Madrid :-))

Mijn tennismaatje was ook komen kijken en we waren beiden emotioneel bij het zien van de 'overwinnings'-beelden. Gewoon omdat het zo mooi was en ik ook uit blijdschap dat ik dit nog mocht meemaken. Vreugdetranen dus én champagne! Want dat had ik vooraf aangekondigd: als hij wint ga ik aan de champagne. Na 3 mini teugjes voelde ik me al ''teut'. Rick na 2 flessen ook! :-))

In ander sportnieuws plaatste het Nederlands voetbalelftal zich dit weekend definitief voor het WK, volgend jaar hier in Zuid-Afrika. Als ik nog in 'goeden doen' was geweest zou ik zeker wat wedstrijden zijn gaan kijken. Het stadion in Kaapstad is hier 'om de hoek'. Helaas, dat is niet het geval en met nog een jaar te gaan tot de start van het WK valt het nog te bezien of ik er überhaupt nog iets van zie. Hoe dan ook, dit afgelopen weekend heb ik nog wel meegemaakt en dat was heel mooi.

Precies 3 jaar geleden (2006) liep ik nog in Parijs rond en zag ik oa Roger Federer op Roland Garros spelen. Achteraf gezien was dat mijn laatste onbezorgde vakantie want alhoewel ik al iets met mijn been trok (soms) was ik nog heerlijk onbewust van het naderende onheil dat ALS heet. Er is veel gebeurd en veranderd sindsdien. Soms denk ik "Is het pas 3 jaar geleden" en soms voelt het als "ál 3 jaar geleden". Maar genoten heb ik wel toen in Parijs en dat raad ik iedereen die nu, of binnenkort, op vakantie gaat ook aan: geniet, met volle teugen!

Fijne vakantie allemaal.

Liefs,
Roland
xx