Thursday, December 13, 2007

Gast schrijfster: Gini

Lieve allemaal,

Het is donderdag en in Nederland discussieert men over de 'Burkini' (kruising van burka en bikini), is Evita geveld door griep (of is het plankenkoorts?). Haalt ze de première van komende Zondag?
Hier in Kaapstad waait het weer eens hard en is er een andere 'ini', namelijk Gini! En hierbij is dan mijn eerste officiële gastschrijfster geïntroduceerd... hier is Gini:
Ja, daar ben ik dan. Eindelijk weer eens in Kaapstad, eindelijk weer bij Roland. Ik ben uiteraard al wel vaker in Kaapstad geweest, van toen Roland hier nog permanent woonde, maar toen werkte ik nog niet voor de KLM. Nu ben ik dan voor de 2e keer in Kaapstad voor 'mijn werk' zeg maar. Van het voorjaar ben ik voor het eerst werkend hier naar toe gevlogen, maar toen was Roland nog niet hier. En nu dan eindelijk alles tegelijk. Het huis is nu ook nagenoeg af en het ziet er weer fantastisch uit.
Gisteravond na aankomst naar mijn kamer gegaan in een prachtig hotel en aangezien de vlucht lang (11,5 uur) en vermoeiend ('volle bak' vakjargon voor vliegtuig vol met passagiers) ben ik na een douche, broodje en een kopje thee lekker gaan slapen. Ik heb mijn laptop mee genomen, dus kon vanmorgen na wakker worden, Roland emailen dat ik wakker was en na het ontbijt opgehaald kon worden. Maar Roland had geen internet verbinding, dus toen maar sms-en. Gelukkig zijn er tegenwoordige diverse manieren om te communiceren. Het ontbijt was heerlijk, met keuzes uit diverse verse sappen, cerials, brood, fruit en beleg in vele soorten. Warme en koude gerechten en voor mij meestal een bakje cerials en wat toast met zalm! Ja als er zalm bij het ontbijt is, dan is het een goed hotel.
Nadat Rick naar de gym was geweest, belde hij naar mijn kamer en kon hij mij met 10min. ophalen. Ideaal dat hij zo dicht bij woont, zodat hij me zeer snel bij Roland kon brengen. En Roland zat ons al op te wachten op de patio. Kijkend over het muurtje naar beneden en met een big smile op zijn gezicht. Het weerzien was vertrouwd en het voelde goed. Eerst maar eens gekust en geknuffeld en daarna lekker babbelen met een kop koffie. Kerstkadootjes onder de boom gelegd en de rest van het huis bekeken. En het is prachtig geworden, zoals ik al beschreef. De tuin met de koipond, het zwembad, het interieur, alles weer even smaakvol, zoals we het eigenlijk gewend zijn. Kennis gemaakt met buurvrouw Mart en toen even geluncht voordat we naar Company Garden zijn gereden. Een aangelegd park in het centrum van de stad met een enorm estate van Mbeke en een mooie lange laan waar zich normaal gesproken veel eekhoorns bevinden. Vandaag hebben we er slechts 1 gezien en als ik Zara niet goed aan de lijn had gehouden, dan was ook die ene eekhoorn er nu niet meer geweest :-)).
We zouden daar even bij vrienden langs, die een modellenbureau hebben hier in Kaapstad en zij hadden in het park een shooting. maar tegen de tijd dat wij er waren, was de shooting al voorbij. Jammer natuurlijk, maar ondanks de harde wind was het toch wel lekker om rond te wandelen. En Roland moest nog pasfoto's laten maken voor zijn invalidepas, dus dat hebben we op de terugweg meteen kunnen doen. Nou ja meteen. Voordat Roland de auto weer in en uit is en voordat die rolstoel weer in en uit de auto is.........
Vlak bij huis hebben we nog koffie gedronken op een leuk terras en daarna zijn we dan echt naar huis terug gereden. Roland was moe en is een dutje gaan doen en ik ben mijn mails gaan schrijven voor thuis op zijn computer. Ondertussen kwam tuinman/buurvrouw Bert om de deur om mij te begroeten. Bert zag er goed uit en heeft een goed afgetraind lichaam. Zijn borstspieren zijn zo opgepompt, dat ik zei: jeetje Bert, je hebt bijna nog grotere borsten dan ik!! :-)))) En na Mart gezien te hebben in een string bij het zwembad, wist ik zeker: dit is een gayhouse :-)) Een heel gezellig house, waar iedereen altijd welkom is. Tijdens het eten koken, hebben Roland en ik lekker buiten gezeten in het zonnetje op de patio en genoten van de rust, de zon, het samenzijn en het mooie uitzicht. Buiten gezeten totdat de zon onderging en het was een heerlijk samenzijn. Vredig en vertrouwd, niet altijd iets te moeten zeggen, maar genieten van elkaar.
Rick moest na het eten nog het e.e.a. buitenshuis doen, dus Roland en ik hebben ons voor de tv genesteld en daar zitten we nu nog steeds. Hij wilde per se nog iets schrijven op zijn blog en had dus het idee van een gastschrijver en aangezien mijn typen 10x sneller gaat dan het zijne, kan ik sneller vertellen wat we vandaag allemaal gedaan hebben. Maar gelukkig kan hij nog typen om ons op die manier nog deel te laten zijn van zijn leven en ons te vertellen hoe het met hem gaat. Vandaag doet hij dat via mij, maar morgen zal hij er zelf weer zijn. Dus don't worry, als jullie mijn gebabbel zat zijn, morgen is 'jullie' Roland er weer. En er is er maar 1 die zo kan schrijven, met zoveel gevoel en zoveel humor. Ik hoop (en jullie vast ook wel) dat hij ons nog lang mag vermaken met zijn verhalen.
Groeten en liefs uit Kaapstad.


En daar heb ik verder niets aan toe te voegen :-)
Tot morgen,

Roland
xx