Sunday, May 04, 2008

Lentezon

Lieve allemaal,

Heerlijk warm weer dit weekeinde. Zaterdag met Jan en Sonja 4 uur lang onderweg geweest!! Begonnen bij de Amstel en toen een aangrenzend park ingegaan. Ik had het al een paar keer gezien maar was er nog niet in geweest. Het bleek enorm groot te zijn met veel wisselende 'gezichten'. Van nette, gesnoeide en gevormde heggen, hofjes en tuinen tot wat 'lossere' en wilde gedeelten. In zo'n wilder gedeelde zagen we een mannetjes fazant. Het pad volgend konden we hem tot op een paar meter benaderen. De fazant kwam uit de bosrand te voorschijn en stak vlak voor ons het pad over. Op het aangrenzende veldje kwam hij in het volle zonlicht... WAUW!! Wat een kleuren. Van het blauw -paars van zijn kop naar het goud -bruin van zijn lijf en lange staartveer, heel mooi. Ik dacht meteen aan de kleurenpracht van de Knysna Loerie, ook zo mooi in het zonlicht. Hier in Nederland bestaat zoiets dus ook.

Zondag zelfs zonder jas naar buiten geweest, met Pa en Ma dit keer. Niet zo ver en lang, gewoon even een frisse neus gehaald.
Mijn appartement heeft helaas geen balkon of tuin dus voor ik het in de gaten heb zit ik de hele dag binnen. Nu eens de Amstel de andere kant op gevolgd en al snel vonden we een plekje aan het water en in de zon. Heerlijk. En een drukte van belang op het water!! Het leek wel of iedereen die een bootje heeft op deze eerste echt warme dag op het water was. Bootjes in alle maten en soorten ploegden zich een weg door het water heen. Vrolijk gezelschap aan boord. In veel gevallen ook flessen witte wijn en rosé :-)) Al met al een vermakelijk schouwspel om vanaf de kant naar te kijken.

Eerder van de week zag ik op tv de Nederlandse film "Ik omhels je met 1000 armen". Hierin heeft de moeder van de hoofdpersoon een progressieve (spier) ziekte en zij kiest uiteindelijk voor actieve euthanasie. Op veel punten kwam de film overeen met mijn eigen situatie, ik herkende veel van de gevoelens en gebeurtenissen. Euthanasie, ook dat speelt wel eens in mijn hoofd. Om het nu zo voor me te zien was dan ook erg heftig en op het moment dat de spuit er daadwerkelijk in ging barstte ik in snikken uit. Gini omhelsde mij met haar armen ...
Euthanasie... moet ieder voor zich weten is mijn opinie. Toch had ik vroeger, in gezondheid, altijd zoiets van "het is laf" en "kiezen voor de makkelijkste weg (uit)". Nu ik er zelf mee geconfronteerd word realiseer ik me dat het alles behalve makkelijk is en vraag ik me af of ik de moed bezit om het te doen. Desalniettemin heb ik mijn huisarts gevraagd om mij bij een volgend bezoek te informeren over de mogelijkheden en procedures inzake euthanasie. "Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid" .... :-))

Tja en dan morgen AMC. Iedereen bedankt voor de kaarten en emails die ik ontvangen heb. Aan alle goede wensen zal het niet liggen :-)) Woensdag de ingreep en donderdag hopelijk weer thuis bij 24'C!!! Het blijft deze week mooi weer. Ik zou zeggen: geniet er van.

Bij mijn volgende blog steekt er een slangetje uit mijn buik :-))))

Roland
xx