Monday, November 16, 2009

Hallo gezellig,


Zo juist komt Zarah naar binnen gesjokt, tong op de grond. Madamme heeft buiten liggen zonnen en nu wordt het haar te warm en gaat ze languit op het koele parket. Dat zal deze week nog wel vaker gebeuren want zoals jullie hierboven kunnen zien wordt het mooi weer. Eindelijk zomers nadat het anderhalve week koud en regenachtig is geweest. Het leek wel winter en we hadden de verwarming aan!

Schreef ik laatst nog dat het rustig was qua vogels in de tuin en dat ik vermoedde dat ze zaten te broeden, inmiddels is het af- en aanvliegen niet bij te houden. "Wat een drukte" verwoord Rick mijn gedachten. "Denk je dat ze jongen hebben?" Ik knik heftig ja, dat weet ik wel zeker. Dat kàn gewoon niet anders. Werkelijk de héle dag gaat het heen en weer langs de ramen, ik heb perfect zicht op de aan - en afvliegroute. En ook nu ik zit te typen zie ik in mijn ooghoeken steeds een vogeltje voorbij schieten. Daar móeten jongen zijn.
Op een keer als het vogeltje net weggevlogen is neemt Rick snel een kijkje en ja hoor, hij heeft ze gezien: jonkies in het nest! Oh en het gaat om de 'cape wag tail'. Dat zegt natuurlijk niemand iets dus laat ik maar zeggen 'kwikstaartje', daar lijkt het sprekend op.

Het andere jonge leven laat nog even op zich wachten. Er zijn wel puppy's geboren maar de fokker waar Rick contact mee had was volgens hem nogal vaag. Niet genoeg teefjes geboren, andere wachtlijst, enz. Lang verhaal kort: laat maar zitten. Het was nog helemaal in Pretoria ook. We kijken tzt hier wel in de buurt en eerlijk gezegd denk ik dat Rick qua 'verzorgen' zijn handen al meer dan vol heeft aan Zarah en mij. Maar niet vandaag, morgen en overmorgen want hij is er er weer even lekker tussen uit. Pam en Ronald passen op. :-))

Liefs,
Roland
xx