Wednesday, November 28, 2007

Ugly Betty

Ugly Betty in Cape Town. Mart, waar is die 'poly filler'? ;-))



Is dit toevalstreffer 2 of weet ik het nu echt?

"JA...a...a...a...rgh...uche uche"

Beste Bloggers,

Ja daar is 't ie dan weer.... wàt een geneuzel gisteren zeg!! Echt de héle dag met die video's bezig geweest en uiteindelijk lukte het na de avondmovie in Rick's hometheater, ergens rond half 12 of zo!!
Rick's hometheater (ook wel homotheater nu met Rick, Bert, Mart en ik zelf als kijkers:-) was een paar dagen uit de running. Vorige week met de lekkages was de electra een paar keer uitgesprongen (zekering) en daarbij had kennelijk een fijn gevoelige kabel van het 'surround sound' systeem het begeven met als gevolg geen surround sound of eh... helemaal geen sound eigenlijk. Een nieuw kabeltje bracht naast een hele harde 'JAAAA' van opluchting van Rick ook heel hard geluid weer 'rond om' in de kamer wat Rick 'rond om' tevreden stelde (en ons allemaal natuurlijk).

Later die avond dus nog zo'n 'JAAAA' of meer een 'j...a...a...a...rgh...uche uche' want zo luid komt mijn opwinding mijn strot niet meer uit ;-) Maar mijn vreugde was er niet minder om! Man man, wat heb ik gisteren zitten foeteren en klooien. Aangezien het 'video upload systeem' van de blogger site niet 'compatable' is met Mac ben ik op Rick zijn laptop (windows) aan de slag gegaan. Filmpje van camera in Windows laden en dat vervolgens uploaden op mijn blog. Foutmelding, het moviefile (.mov) wordt niet ondersteund door blogger. Nou ja pech dan, dan maar (weer) niet. Ik terug naar mijn MacBook, waar dat filmpje dus niet op de harde schijf staat, en naar m'n bloggerpagina om mijn verhaaltje te gaan schrijven. Zie ik tot mijn stomme verbazing dat het filmpje er wél opstaat, in draft en ik kan het ook afspelen in de preview. Dus is het filmpje via Windows, ondanks foutmelding, tóch ge-upload (opgeladen klinkt zo raar). Èn, ik heb ineens nu op mijn Mac wèl die video upload button ook terwijl die al die tijd weg was."MOOI" denk ik, het werkt eindelijk dus plubliceren op mijn blog... ja MOOI NIET dus... een MOOIe lege ruimte zoals jullie hebben kunnen zien.
Terug naar Windows maar daar zie ik het filmpje niet eens in de preview.
Terug naar Mac en daar is ie weer wel in preview maar na opnieuw publiceren nog steeds niet zichtbaar op mijn blog.
Terug naar Windows, terug naar Mac, enz...

Ok, kennelijk kan ik mijn filmpje niet 'direct' op mijn blog zetten, maar het kan ook op een indirecte manier lees ik. Via Youtube. Dus maak ik een Youube account aan en kies voor 'privé' want niet de hele wereld hoeft mee te kijken natuurlijk. Mijn filmpje op Youtube zetten, HTML code copieëren (nadat de direkte URL verwijzing niet werkt) en dan werkt het in preview maar niet te vroeg juichen nu want zover was ik al eens gekomen... nu publiceren en JA, ik zie het Youtube beeld van mijn filmpje en de bekende 'play button' om het filmpje af te spelen. Een vette grijns vormt zich om mijn lippen, Yess!!.. om er even zo hard weer af te glijden zodra ik op de 'play button' druk...geen filmpje wel een message: "This video is no longer availble"...SHIT!! Wat een nonsens!! Ik check op Youtube zelf en daar is het filmpje gewoon 'available' en af te spelen. Ik heb het daar ook niet 'gedelete' dus het filmpje staat daar gewoon héél erg AVAILABLE te wezen! Ggrrrrrr... Ook het veranderen van de settings van 'privé' naar 'publiek' helpt niet.
Ik lees nog een keer de aanwijzingen in mijn Blogger manual en daar staat toch echt dat het via Youtube héél eenvoudig is... "met een paar klikken klaar" zeggen ze... ja 'my ASS!!'

Gefrustreerd schuif ik aan/word ik aangeschoven aan tafel. Rick heeft heerlijk gekookt en Bert en Mart eten mee waarna het tijd is voor het homo-surroundsound-theather. "The persuit of happyness" met Will Smith en een jongetje dat zijn zoontje speelt maar in het echt ook zijn zoontje is. Dat 'happyness' fout gespeld is in de titel (moet happiness met een i zijn) verwijst naar een moment in de film. Op een stuck 'graffity'muur naast de dagopvang van zijn zoontje staan een aantal woorden geschreven waaronder "happyness". Elke keer als ze er langs komen zegt hij zijn zoontje dat het fout gespeld is, het moet happiness zijn. Op een keer lopen ze er weer langs en vraagt zijn zoontje: "Papa, is FUCK wel goed gespeld?" :-)) Wij lachen natuurlijk en Papa Smith trekt zijn zoontje snel mee weg van die muur...
Goeie film, gebaseerd op een waar gebeurd verhaal en voor zo lang de film duurt ben ik mijn 'video upload' frustraties vergeten. Na de film gaan Rick en Bert voor een peuk naar buiten, is Mart bezig met de iTunes van Rick. En ik zei de gek, ik kan het niet laten en ga het toch nog eens proberen. Nu via Videogoogle. Aangezien Blogger ook onder de Google paraplu valt is dat dan beter compatable en na het opzetten van wéér een nieuwe video-account klinkt dan eindelijk mijn "JA...a...a...a...rgh...uche uche". Niemand die mijn vreugdekreet hoort want die wordt gesmoord door een keiharde 'Hazes-in-surroundsound' uit de iTunes. Fijne keuze Mart! :-))

Dus de aanhouder heeft gewonnen, voor 1 keertje althans. Als ik dit stukje afgerond en gepubliceerd heb ga ik maar eens proberen of het geen toevalstreffer was. Buiten schijnt de zon en zijn de 'bouwers' aan het werk. Muurtje om de zwembadpomp metselen en afwerken (straks minder pomplawaai op het zonneterras) en een schuin aflopend rolstoelpaadje metselen en betegelen zodat ik straks ook achter in de tuin kan komen bij de Koi. Maar daarover morgen meer.

Komend weekeinde uitgenodigd bij David & Andrew (D&A in short) in hun 'buitenhuisje' in Prince Albert. "Zijn piercings hier verplicht vraag ik mij af?" Nee mam, je wilt niet weten wààr!! "Oh, waar Prince Albert lìgt?" bedoel je. "Oh... ja... uhh, juist ja. PA ligt op zo'n kleine 500 km van Kaapstad, in de kleine Karroo. Zeg maar in de buurt van de Cangoo Caves (druipsteengrotten) bij Oudshoorn. Daar ben ik toen samen met jullie en Gini ook een keer geweest. De Swartbergpas op. Wij zijn toen die pas opgereden en weer terug gegaan aan dezelfde kant. Klipgeitjes (gemzen) gezien ook nog. Nou, als je die pas afdaalt aan de andere kant, dan kom je in PA bij D&A uit."
En om die tocht veilig te kunnen maken is Rick nu naar de Saab garage toe. Er brandt al een tijdje een dashboard lampje dat niet te branden hoort. Toch maar even naar laten kijken eerst.

Liefs,
Roland
xx