Tuesday, December 29, 2009

Lieve allemaal,


De laatste dagen van het jaar wordt er veel teruggeblikt en vooruit gekeken. Even stilstaan bij wat er is gebeurd en je bezinnen op de toekomst, al of niet met goede voornemens. Als ik terugblik naar begin dit jaar dan is er voor wat mezelf betreft één groot verschil met nu: in gedachten zie ik mezelf nog rondrijden in mijn rolstoel op de oudjaarsparty van toen, tussen de gasten door. Nu zit ik op m'n lazy boy. Van plaats wisselen of rondrijden in de tuin is er niet meer bij. Mijn kleine wereldje werd nog kleiner. Tja, niet te lang bij stilstaan dus :-))

Op diezelfde oudjaarsparty lag Zarah in de prak met een 3-voudige hernia. Met veel tlc (= tender, love & care) is ze weer helemaal hersteld en is ze hard op weg 15 te worden (in maart 2010)!
In augustus was het de beurt aan Rick om in de prak te liggen: een hartaanval. Zijn herstel verliep wonderbaarlijk snel en hij lijkt weer helemaal de oude. Zelfs zijn goede voornemens voor 2010 zijn hetzelfde als voorheen: meer naar de gym. Ik ben benieuwd! :-))

Vooruit kijken doe ik niet zo heel veel of het is wel naar het 'buitenlandse' bezoek zijn dat gepland staat:
- Niels & Joël (nu)
- mijn vriend Yann uit Parijs (nu)
- Bert (eind januari)
- mijn ouders (eind januari)
- mijn zus (2x in januari)
- Ellen, fysio RCA (eind februari)

Verder kijk ik vooruit naar de olympische winterspelen (februari) en natuurlijk naar het WK voetbal hier in Zuid-Afrika al is dit laatste nog wel ver weg in mijn beleving.
Voor de rest zien we wel. Nemen zoals het komt. Meer kan ik er niet van maken. Dit keer geen oudjaarsparty hier in huisje Weltevree. Ik duik lekker op tijd mijn nest in waarna Rick elders feest kan vieren.

Ik wens iedereen een goed, gezond en gelukkig 2010!

*********************

Liefs,
Roland
xx