Friday, November 16, 2007

As it is in heaven

Help me onthouden dat ik de dvd van gisteravond nog 'behandel'. Een prachtige, ontroerende Zweedse film met de titel: "As it is in heaven".
Avond dààrvoor: Mr. Brooks met Kevin Kostner & Demi Moore (luguber en spannend)
Avond dààrvoor: Die Hard 4.0 met Bruce Willis (knal, knal, KNAL...)

Gebroken klompen.



Beste bloglezers en lieve allemaal,

Voor het eerst zit ik buiten bloggend op het terras. Tevens 1ste test hoe lang ik 'unplugged' op m'n laptop kan werken. Het is werkelijk waar schitterend weer! Geen wolkje aan de lucht. Het is strak blauw (en niet van de kou:-) De harde wind van gisteren (nu een stuk minder) was dus inderdaad weer eens een voorbode van mooi weer. Die 'south-easter' wordt in de volksmond ook wel de 'Cape doctor' genoemd. Hij blaast alle wolken (en ook smog) weg en zorgt voor een gezond zonnetje. Ik zit ingesmeerd onder de parasol want het lijkt er op dat ik veel sneller verbrand dan vroeger. Vanmorgen heel even in de zon met een bak koffie en m'n nek was al rood. Oppassen dus maar ook onder de parasol is het lekker warm.
Bovenstaande foto is genomen tijdens het avondeten gisteren. Werkelijk schitterend mooi schouwspel dat mij even het geklungel met m'n pizza deed vergeten (er ging meer naast dan in mijn mond, ggrrr...). Rick gevraagd of hij snel wat foto's wilde nemen en deze was het beste qua kleur (sorry voor de flits weerkaatsing in het raam). En met de 'Cape doctor' was dit een 2de voorbode van mooi weer: 'Red at morning, seamen's warning. Red at night, seamen's delight." Vrij vertaald wordt dat dan: "Ochtend rood en iets met een sloot. Avond rood, dag er op met je billen bloot." :-))

Rick had ook nog wat foto's buiten genomen maar toen was het diepste rood al uit de lucht verdwenen. Ook stond de camera 2x in de videostand dus er stonden naast de foto's ook 2 korte filmpies op zei hij......

Vanochtend wasprogramma 2 doorlopen. Voor het eerst zonder Zarah in de buurt. Madamme lag al lang buiten de genieten van de ochtendzon en geef haar eens ongelijk. Ze is echt een zonaanbidster. Af en toe vraag ik me af hoe ze het uithoudt, zo op die hete terrastegels.
Afin, ik koppel camera aan computer om de zonsondergang foto's te uploaden. Dat leek me namelijk een mooi begin voor de 'blog' van vandaag. Als ik op thumbnail (kleine afbeelding) nummer 3 druk om de foto full screen te zien, begint tot mijn STOMME verbazing het beeld te bewegen! WAAAAT!! Nou breekt me m'n klomp! Hoe kan dit?? Ik wist dat Rick 2 video's had geschoten en ik dacht nog "geeft niets, die delete ik gewoon" en nu speelt ie ineens wel. En de 2de ook! Heb ik er gisteren dan toch goed aan gedaan om die software te downloaden? Maar waarom deed mijn 1ste filmpje het , na de installatie van die software, dan nog niet? Well, what the fcuk, who cares? Het werkt!! Eindelijk!! Helemaal opgewonden zet ik snel m'n camera op schoot, druk op video en begin in het wilde weg rond te rijden (die beelden bespaar ik jullie want daar word je duizelig van :-). Snel downloaden in m'n computer om te kijken of ook die het doet en ja hoor, die doet het ook!! Yes!! Heb ik gisteren tòch iets goeds gedaan :-)) Bij deze wil ik even Lilian bedanken (zus van Rick) voor haar geplaatste comment met advies over dit onderwerp. Het werkt nu dus al maar in ieder geval bedankt voor het meedenken Lil.xx

Dus dacht ik jullie vandaag allemaal te verassen met dan eindelijk (!!) de beloofde bewegende beelden. Snel naar m'n blog en 'edtiten'. Heb ik dus eindelijk bewegende beelden klaar om op te loaden, blijkt het ikoontje 'video toevoegen' uit m'n werkbalk verdwenen te zijn...En daar breekt dus m'n andere klomp!! Nou dàt weer! Nèè he... Ik heb inmiddels een vraag hierover geplaatst op de Help afdeling van deze site. "Waar is mijn video ikoon gebleven?" Zodra ik antwoord heb hoop ik, en ik durf het nu echt bijna niet meer te zeggen, dan eindelijk de eerste bewegende beelden te publiceren. Nog even geduld aub.

Zo opgewonden ik ben over m'n laptop die eindelijk video's van m'n camera afspeelt, zo opgewonden is Rick over het mooie weer. Hij is druk in de weer met het zwembad. Het moet schoon! En niet allleen schoon, het water moet ook kristal helder zijn. Rick heeft een zwembadfobie :-)) Dat stamt al van onze guesthouse tijd. En ik moet hem eerlijk te na geven, je vind geen schoner zwembad met helderder water in heel Afrika! Hij is echt een meester in het helder krijgen van het water en weet precies wat hij moet doen als het water er zus of zo uitziet. Een echte 'bad'meester dus :-))
En vandaag kan hij aan de slag want na de wind van gisteren is het een troep. Blaadjes, zand, van alles ligt er in en hij rust pas als het schoon is. Doet me denken aan die Belgenmop: Hoe krijg je een Belg gek? Zet hem in een ronde kamer en zeg dat er in de hoek een zak patat staat. Mijn versie daar op: Hoe krijg je Rick gek? Zeg hem dat er een blaadje in z'n zwembad ligt. ;-))

Als het zwembad klaar is verdwijnt Rick om boodschappen te doen. Hij komt thuis met een joekel van een doos, daarbij geholpen door iemand van de winkel waar die doos vandaan komt. Dan volgt er nog een hoge bijzettafel voor op het terras voor mij, bij m'n rolstoel. Van de lage tafeltjes is het lastig drinken voor mij, de rietjes zijn niet zo lang ;-) Deze is dus speciaal voor mij. Daarna komt ie nog met 3 drijfgevallen aan. Met dit weer is mijn 1ste 'duik' niet ver weg meer dus met die drijvers zijn we daar helemaal klaar voor. De kleuren van die 3 drijvers (rood/geel/blauw) zijn exact dezelfde kleuren als het olympische logo destijds van Barcelona (1992 als ik het goed heb?). Ellen van Langen, GOUD op de 800 meter. Hoe kom je dr bij en wat heb je er aan hoor ik je al denken. Tja, nutteloze informatie maar mooi was dat moment wel!

In de doos zit een groot houten ligbed. Voor mij. Met een vloek (nou ja, meerdere...) en een zucht heeft ie m'n terras'bed' in elkaar en de volgende beelden laten de rest van de middag zien.:

"Met een vloek en een zucht."














"Ligbed voor mij? Nee, TROON voor Madamme!"













"Drijvers, zodat je peuk droog blijft, nùttig! :-)"














"En zò blog ik nog wel ff door :-)"