Monday, February 25, 2008

De Rode loper & Gast schrijver 4: mijn Ma.

Lieve allemaal,

Vandaag is PIJN VRIJ!! Voor het eerst. Ja, ik weet het. Ik ben al sinds zaterdag uit het ziekenhuis maar dat was omdat ik daar voor geen goud langer wilde blijven. Niet echt omdat ik helemaal beter was. Maar liever wat pijn verbijten dan langer te verblijven in dat 'hell hole', vrij vertaald voorportaal van de hel.

"Was het echt zo erg?" hoor ik jullie je afvragen. Een kort en bondig antwoord daarop is "JA". Een iets langer antwoord is "Nee, érger!!" Ik ben inmiddels begonnen met schrijven van mijn ervaringen in het ziekenhuis. Dat wordt een lang verhaal en ik ga er maar een serie van maken met verschillende episodes. Een titel heb ik ook al in mijn hoofd: "Medisch Centrum Chaos" ;-) Maar na dit alles gaat het typen ook weer moeizamer merk ik. Kleine stukjes per keer lukt nog maar en ik wil jullie de dagelijkse gang van
zaken ook niet onthouden. Dus typ ik offline "Medisch Centrum Chaos" bij elkaar en plaats die als ik een aflevering klaar heb (en de eerste is bijna klaar). Dus 'stay tuned' voor het begin van "Medisch Centrum Chaos".

De dagelijkse gang van zaken brengt bezoek van David, een vriend van mij uit Amsterdam. Hij is aan het einde van zijn eerste reis door Zuid Afrika en volgens zijn zeggen zeker niet zijn laatste. Van hem hoor ik ook dat de moord in de Almstraat is opgelost. Aha mooi, dat wist ik nog niet. En een giga bos bloemen. Héél mooi. David bedankt!

En nu zijn m'n ouders er weer even. Woensdagavond is al weer vertrekavond. Twee weken vliegen om. Ik trek mij nu even terug naar de 'rode loper'. Ja ja, de oscars zijn weer uitgereikt en vanavond komt dat hier op tv. Maar nu begint de 'rode loper' al en dat is eigenlijk leuker dan de uitreiking zelf. Al die jurken... het commentaar... eens per jaar dat 'circus Hollywood' dat zich zelf 'oh zo serieus' neemt... ik vind het leuk vermaak. Dus "Red carpet, here I come!" En voor jullie: "Here SHE comes!" : Gastschrijver 4, mijn Ma.

------------------------------------------------------------


Hallo, allemaal,

Ja, het gaat nu gebeuren, een klein stukje op Roland zijn blog,vorige week was "mien
Jan" aan de beurt en Roland zei "en volgende week jij Ma", en keek mij aan met zijn mooie donkerbruine ogen en ik zeg: "ja baas."
Wij genieten van ons samen zijn. Wij hebben een heel mooi huis om op te passen en iedere morgen gaan wij op stap, lopen langs de boulevard en lunchen wij op de Mainroad. Ik ben heel dankbaar dat ik dat nog mag doen, samen met Jan, wie had dat gedacht.
Er is best wel wat verandert sinds wij in 2001 hier ook op bezoek waren. Het is of iedereen werk heeft, veel minder gebedel en ze laten je meer met rust. Er wordt hard gewerkt, overal komen meer huizen en hotels, ik mag hopen dat de mensen ook een stenen huis hebben, want dat is hen wel beloofd, maar er wonen hier ook zoveel mensen. Rick heeft hier een prachtig huis en een heerlijk zwembad en als ik zie hoe hij mijn Roland verzorgt, daar word deze moeder wel stil van. En zo maken wij hier natuurlijk van alles mee. De ene keer ben ik vol zorg voor Roland en nu ik dit mail springen mij de tranen in de ogen, je kunt zo weinig doen. Maar hij is zo flink en al kunnen wij niet zo goed met elkaar praten, dan kijken wij elkaar maar eens lief aan en dan tikt Roland op de PC. Zo is er toch een conversatie mogelijk. Op dit moment is alles weer onder controle en gaat alles zijn gangetje. Roland moet veel vezels eten en de soep van zijn moeder. Ook heb ik appelmoes gemaakt dus ik kon toch nog iets voor hem doen. Vandaag voelt hij zich goed. Er wordt hier op dit moment heel hard gelachen, er is iets leuks op tv. Ja, en woensdag zit het er al weer op, dan zijn de veertien dagen al weer om en gaan wij weer op huis aan. Dat is ook weer goed. Van uit een zonnig Kaapstad ga ik jullie begroeten en voor de bekenden onder ons zeg ik tot ziens in Holland, daaaaaaag, Carolien.


--------------------------------------------------------

Dat harde lachen was het rode loper commentaar. Ze lieten een filmpje zien van de niet aanwezige Angelina Joly. Geruchten gaan al langer dat ze zwanger is en op deze beelden van gisteren is een duidelijke 'lump' (bobbel) te zien. Het commentaar (met strak gezicht): "That's either a baby or a lot of gas".... Ik pies bijna in mijn broek!! ;-))

Liefs,
Roland
xx