Friday, March 07, 2008

Lunch @ Delheim

Lieve allemaal,

Woensdag na het plaatsen van m'n bericht ben ik meteen het water van de pool in geplonsd. Bij het opdrogen op m'n ligbed hoor ik een heel bekend geluid uit de keuken... mijn oude 'sap machine'!! Als Floortje even later naar buiten komt met een glas verse perensap neem ik denkbeeldig mijn petje af. En gisteren, donderdag, een vers glas appelsap, wauw!! Ik weet wat voor 'n hekel ze heeft aan alles wat met fruit(bewerking) heeft te maken en die machine schoonmaken is ook een k.. ehr, heidens karwei ;-)) Dus heeft ze wat mij betreft extra punten verdiend :-)
Vroeger in het guesthouse was ik de sapjes maker. Van alles probeerde ik: wortels, bieten, gember, knoflook, selderij, komkommer, appels, ananas, enz. Vaak was het lekker maar soms, vooral bij teveel gember of knoflook, sprongen de tranen in je ogen, zo goor en sterk. Dan bleef ik naast Rick staan tot ie z'n glas op had. "Stel je niet aan, best lekker" loog ik dan als ie commentaar had of vieze bekken trok. "Opdrinken!" Grappig wel dat een dokter eens bij een algemene check-up aan Rick zijn iris kon zien dat hij heel veel vitamines binnen kreeg en dat terwijl hij nauwelijks fruit en/of groenten eet. Dat waren mijn sappies dus! Mij zelf heeft het, gezien mijn huidige situatie, weinig geholpen... ;-)

Desondanks neem ik de sapjes van Rick met genoegen aan. Ik vind ze lekker (niet gelogen) en nu zijn ze tevens goed tegen de constipatie. Vorige week woensdag, bij het vertrek van Pa en Ma at ik voor het eerst weer vast voedsel sinds mijn ziekenhuis opname van die week daarvoor. Toen ik na Woe/Do/Vrij nóg niet naar het toilet was geweest voor een 'grote boodschap' hebbben we die zaterdagochtend voor het eerst een laxeermiddel geprobeerd. De hele dag niets, geen resultaat en even waren we bang dat dan de boel op gang zou komen tijdens Andrew zijn party die avond. Stel je voor! Maar nee, gelukkig niet dus! ;-) Zondagmorgen dubbele dosis genomen en dat had dan eindelijk het gewenste effect. Sindsdien niet meer nodig gehad al houd ik nu wel een lijstje bij van welke dagen ik wel en niet geweest ben. Dit alles om een herhaling van constipatie te voorkomen.

Vast voedsel eten we ook vanmiddag op de wijnfarm 'Delheim' aan de voet van de Helderberg, ergens tussen Stellenbosch en Paarl in. Uitgenodigd door Jasper en Dick, dank je boys. Was lekker en weer erg gezellig. Op het menu staan o.a. 'originelle Deutsche Zwiebelkuchen' en 'Bratwurst' maar wij gaan natuurlijk voor de springbok carpaccio/snoek paté en bobotie/lamb shank. We komen niet voor niets dat hele eind vliegen...:-)
Dick rijdt heen, Jasper terug en Rick is dat duidelijk niet gewend gezien het 'mee rijden' vanaf de achterbank. Als ie ooit nog eens commentaar heeft dat ik bij hèm 'mee rij' dan zal ik hem even hier aan herinneren. Overigens doet ie ook een leuke, levende 'TOMTOM imitatie' vanaf diezelfde achterbank.

Even voorstellen trouwens:

Links Dick, rechts Jasper. Mijn 'begeleiders' dus op 6 April, terug naar huis. We hebben nog mooi even de tijd om te oefenen jongens. Het voeren van eten en 'champa met een rietje' ging al prima vanmiddag.

Na de lunch rijden we terug naar huisje Weltevree. J&D houden ook een blog bij van hun vakantie maar hebben een probleem bij het uploaden van foto's. Problemen bij Blogger? Ha, komt me bekend voor. We zetten ons aan de computers, weten het probleem niet op te lossen maar uiteindelijk, 3 uur later (!!), hebben we dan eindelijk een omweg gecreëerd waardoor ze nu tóch foto's bij hun berichten kunnen plaatsen. De aanhouder wint...

En zo is ook de vrijdag weer welbesteed voorbij gegleden. Ligt Rick achter mij op de bank te slapen, Zarah er naast en klinkt Bochelli uit de boxen door de kamer.

Tot morgen,

®
xx