Thursday, March 27, 2008

Zarah weer thuis!!!!

Lieve allemaal,

ZARAH IS WEER THUIS!! Wat wiebelig op haar pootjes nog en zwaar onder de pijnstillers maar ze is er. De eerste lik in m'n gezicht heb ik bij haar binnenkomst al weer gehad en ik kan je zeggen, dat voelde beter als de laatste lik voordat ze woensdag wegging om geopereerd te worden ;-)

Vanmorgen kreeg Rick een telefoontje vanuit de dierenkliniek waar Zarah na de operatie een nacht moest blijven. "Wat een lief en speels hondje heeft u toch" zei de vrouwenstem aan de lijn. Tja, da's mijn Zarah hè... met een 'vette jaap' vol hechtingen nu over de volle lengte van haar kaalgeschoren buik.
De operatie is goed verlopen.Het gezwel is weggehaald en geen andere organen lijken te zijn aangetast. Alleen is een klein stukje van de milt weggehaald, daar waar het gezwel er aan vast zat. Verder onderzoek van het verwijderde gezwel zal nu moeten uitwijzen of het goed- of kwaadaardig is. In het eerste geval goed nieuws dus, in het laatste geval kan er ook bij honden in bijna alle gevallen ook bestraald worden, in één geval slechts niet (wat weet ik niet). Maar voorlopig is haar levenscontract nog weer even verlengd.

Wel een vreemde gewaarwording hoor. Zo ben je bezig met aftellen tot 'het afscheid' op 6 April en zo is dan ineens 'het afscheid' onverwacht vroeg daar. 'Een laatste lik' en daar ging ze dan. Witte hondenharen op mijn rode trainingsbroek achterblijvend.
Afscheid nemen... ik hoop dat dit ongeplande afscheid het geplande straks iets makkelijker zal maken met de 'troostende' gedachte dat ze in ieder geval nog lééft. En om dat laatste te benadrukken kwam madamme net aangelopen uit mijn slaapkamer waar ze sliep, wakker geworden van geritsel in de keuken waar Rick bezig is met een tostie kaas/salami voor mij, messieur Jolink (spreek uit Zjolènk). Een plakje kaas valt haar ten deel en nu zit ze alweer 'stijf naast mijn stoel' in de hoop op een stukkie tosti. En hoe kan ik haar dat, kijkend in die bruine ogen, nou weigeren? Niet dus... ;-)

Liefs,
Roland
xx

PS
IEDEREEN bedankt voor alle lieve reacties, ook namens Zarah ;-))