Friday, October 24, 2008

Zijn we weer effe !


Goeje middag allemaal.. zo op de vrijdag, vlak voor het weekend.. Winderig in die Kaap, maar een strak zonnetje en heel helder buiten, prachtig.. Weekend wordt mooi met 26 graden gemiddeld, dus das erg lekker..

Helaas met Roland even ietsje minder.. paar avonden geleden verschrikkelijke hoest aanval die bijna anderhalf uur duurde, oprispingen en voeding bleef niet zitten waar die zat.. Dus dat was op zijn zachts gezegd niet prettig, en je staat daar als verzorger dan wel haast machteloos bij. Behalve dan wat kloppen op de rug en borst, rechtop zetten, en een doekje in de aanslag, kan je niet veel doen dan hopen dat het zo snel mogelijk overgaat..

Last van zijn maag, dus voeding in kleinere hoeveelheden vaker per dag gaan toedienen.. Kijken of dat gaat lukken, want gisteren was zijn maag nog niet helemaal op orde, en slechts 25% van de voorgeschreven voeding kunnen geven, hopen dat dit vandaag wat meer wordt..

Ook al een paar avonden vroeger dan normaal naar bed, daar merk ik aan dat hij zich niet lekker voelt, en vandaag vroeg een dutje doen is vaak niet echt een goed teken.. Kamille thee gehaald en kijken of dat later wat effect sorteerd, want blijven voeden en wat eten is wel heel belangrijk.. Hij ziet er ook moe uit, en wie weet helpt het mooie weer dat we krijgen en hebben mee aan een algeheel beter gevoel van welzijn.. laten we maar duimen he !

Binnenkort komen Rene en Annemarie voor 2 weken deze kant op, verheugen we ons op, en Gini net geweest, dus aanloop genoeg, altijd gezellig.. Rene en Annemarie nemen dan de nieuwe windows gestuurde lightwriter mee (praat apparaat) die bediend kan worden met een joystick.. we hopen allebei natuurlijk vurig dat die makkelijk te bedienen is, zodat Roland dan ontspannen gezeten op zijn stoel weer zelf wat verhaaltjes kan toevertrouwen aan dat apparaat, die ik dan weer overzet naar de blog pagina.. dat zou heel leuk zijn, kan hij weer onafhankelijk van mij wat zinnen in elkaar draaien, en het geeft hem weer wat te doen.. Altijd maar online de kranten lezen omdat je met 1 vinger nog kunt scrollen is natuurlijk ook niet alles..

DVDtjes worden nog met enige regelmaat gehaald, en met plezier bekeken op de tv.. altijd leuk en een welkom verzetje, en anders zapped Roland lekker de avond door, hij kan nog wel de decoder met pijltje omhoog en naar beneden van kanaal laten verspringen, dus meerdere programma's per avond passeren de revu.

Hopen maar dat die maag snel ophoudt met rommelen, dan kunnen we weer over tot de 'orde van de dag''... en voor u beste lezer, prettig weekend en tot blogs !!!

Overigens zijn er gelukkig nog genoeg dingen die je laten lachen.. Bekijk deze link en zie hoe een ANC member of parliament een wel hele zware topic behandeld, live on tv.. Members of Parliament worden in de volksmond ook wel Fat Cats genoemd, omdat ze eerst hun eigen zakken vullen, dan hun eigen maag, en dan misschien nog eens aan het 'volk' denken.. hierbij, and enjoy !!!

http://www.youtube.com:80/watch?v=cH0wgOQ9DSA&feature=related

Rick
xx