Monday, October 26, 2009

Hallo gezellig,


Tot mijn verbazing zie ik dat ik voor het laatst iets geschreven heb op 3 oktober (met een rectificatie op de 7de). Dat is 3 weken geleden, bugger! Eens even nadenken hoor. Gini is inmiddels geweest (en is nu al weer terug van Curaçao). Jasper en Dick zijn er nu en brachten mee ... serie 4 Gooische Vrouwen! (Sorry Joël, we zijn er al bijna doorheen :-)). Dick vierde zijn 50ste verjaardag met oa een parachute sprong! Jasper vertelde dat hij een cursus bij Humanitas heeft gedaan. Hij is nu buddy en krijgt na deze vakantie zijn eerste cliënt. Aanleiding daarvoor waren de dagen die hij (en Dick) bij mij in Amsterdam doorbrachten. Way to go Jasper, petje af! Een paar uur per week 'geven' aan een (zieke) medemens, het is zeker hard nodig en bij deze hulde aan alle buddy's en vrijwilligers out there!

Qua vogels is het ineens rustiger in de tuin. Ik vermoed dat ze op het nest zitten en dan hoop ik maar dat ze stormvast hebben gebouwd want het ging me van de week te keer, oh la la! Orkaan kracht wind (≥120 km/u), donder en bliksem, regen en zelfs hagel wat hier op de golfplaten daken klinkt als zwaar trom geroffel. Temidden van dit nachtelijk geweld hoor ik nog een ander geluid, dichtbij, pal naast mijn bed. Ik herken het gekrab en gegraaf in de vloerbedekking naast me: het is Zarah die een veilig onderkomen zoekt, dichtbij, veilig dicht bij mij. Arme vogeltjes buiten ....

En dan vannacht weer regen: drup, drup, drup ... op mijn bed! Dit is wel eens eerder gebeurd en het betekent een probleem met de boilers die boven op zolder staan. Na lang roepen heb ik eindelijk een diepe ademteug te pakken waarop ik een krachtige kreet weet uit te stoten die wordt gehoord. Rick verschijnt aan mijn bed en hoort het gedrup. Gelukkig is het op de andere helft van het 2persoons bed waarin ik slaap maar ja, Rick gaat toch maar de zolder op om de boiler uit te zetten. Het is 2 uur 's nachts. Nu, de volgende ochtend, is de loodgieter al aan de slag als ik mijn kamer uit kom na mijn wekelijkse douche beurt door Ronald en Pam. Sinds Rick's vakantie laat ik me douchen door hen. Dat gaat prima en betekent een (kleine) lastenverlichting voor Rick. En over vakantie gesproken, Rick gaat morgen voor een paar dagen naar Pretoria, naar Annemarie en Simone. René is er geloof ik ook en samen gaan ze op een korte safari in de Limpopo regio. Een fijn weekend gewenst. Jullie in Nederland ook allemaal en kijk uit voor de griep!

Liefs,
Roland
xx