Saturday, January 26, 2008

'Humpfff' oftwel 'Ja alstublieft meneer Meijer' ;-))


Lieve allemaal,

Laat ingeslapen vannacht. Het koelde voor geen meter af vannacht en dat is eigenlijk (en gelukkig maar) ongewoon voor Kaapstad. Meestal zijn het 'koele' nachten en is het gematigd warm overdag. Maar nu dus even niet. En de komende dagen blijft het heerlijk zomerweer. Yeah, rub it in honey!! :-))

7 Day Forecast (min-max)

Saturday21°C - 32°C

Sunday21°C - 28°C

Monday19°C - 26°C

Tuesday17°C - 27°C

Wednesday17°C - 28°C

Thursday19°C - 28°C

Friday19°C - 27°C

I know, i know: "Life is a bitch, and then you marry one"... :-))

-------------------------------------------------
Jullie merken het niet maar ondertussen heb ik al ruim een half uur de hik na het verslikken in mijn laatste slurpje koffie. Bij deze dus een oproep aan jullie, mijn bloglezers, om mij jullie beste tips op te sturen inzake "Hoe kom ik SNEL van mijn hik af?" En ik zeg er al vast bij dat 'adem inhouden' géén optie is.
-------------------------------------------------

Nieuws van de Australiën Open, sorry maar ik kan het niet laten :-) De 17-jarige Nederlandse Arantxa Rus heeft de junioren finale 'meisjes enkelspel' gewonnen. Nog meer Nederlands succes bij de dames rolstoeltennisers. Een tak van sport die helaas altijd nog veel te weinig aandacht krijgt in de media. Esther Vergeer, "wie anders?" zou je bijna zeggen wint het dames enkelspel. Het dames dubbel was zelfs helemaal een Nederlandse aangelegenheid met weer Esther Vergeer aan de winnende kant van het net. Mijn petje af voor deze dame (en alle andere overigens ook) die al jaren lang aan de top van het rolstoeltennis staat en ook nog eens een uitstekend ambassadrice is voor Nederland in het buitenland.

Gisteravond film gekeken. Stardust, een geinige, leuke sprookjesfilm (voor volwassenen?) met een leuke en verassende 'cast'. Onderbroken door een wat lange toiletgang van ondertekende... niet mijn schuld maar we lagen constant in een deuk. Af en toe als Rick mij eens wat vraagt en ik antwoord weer eens met een onverstaanbaar 'humpfff' (ja of nee?) of nog simpeler met mijn hoofd schudt of knik, zegt hij wel eens voor de gein "een Ja-dank-u-wel meneer Meijer mag ook hoor". "Ja graag" mag ook van hem maar gezien mijn problemen met de 'g' is dat voor mijn geen optie. ;-)
Mijn (soms weinig enthousiast klinkende) gemompel of simpel hoofdschudden of knikken is geen onwil of ondank van mijn kant hoor. Maar langlopende, ongestoorde volzinnen zijn nu éénmaal niet meer mijn forté, zeker niet als ik daarbij ook nog eens mijn volumeknop omhoog moet draaien om mijn antwoord van de éne kant van de kamer naar het andere eind van de keuken te doen laten klinken. Vaak als Rick wat bij me neerzet om te eten of te drinken (en dat is vaak tegenwoordig!) hoort hij mijn 'dank je wel' of 'lekker' niet omdat het te traag komt en hij al weer weg is of omdat het simpelweg in mijn keel of mond blijft steken of er hoogstens weer uitkomt als zachte 'humpfff'.
Natuurlijk weet Rick dit ook allemaal wel maar soms kan hij het niet laten en klinkt dus die "een Ja-dank-u-wel meneer Meijer mag ook hoor". Dus vanavond krijgt 'ie 'em. :-)) "Mag ik alstublieft naar het toilet, meneer Meijer?" vraag ik horten en stoten onverstaanbaar door het (surround) geluid van de film heen. "Hè, wat?" klinkt het van zijn kant/ Geluid uit. Ik herhaal en pas na een keer of 4 is mijn volzin begrepen. "Sinds wanneer vrààg jij dat?" luidt zijn commentaar. "Nou dat wilt u toch graag, m-e-n-e-e-r M-e-i-j-e-r?" jen ik tergend langzaam ;-)) waarop hij ineens dreigt met een draai om mijn oren omdat hij ook wel door heeft dat ik hem in het ootje neem. "Wat nou?" veins ik onschuld, "zeg ik eindelijk meneer Meijer en dan is het nog niet goed!"

Afin, dank zei al mijn volzinnen zit ik 10 minuten later eindelijk van 'movie'stoel in rolstoel en rij naar mijn kamer. Sinds kort daar een nieuwe routine die inhoud dat ik achterwaarts inparkeer bij het toilet wat het 'op mijn benen draaien voor ik kan gaan zitten' tot een minimum beperkt. Daarvoor moet Rick eerst mijn voetsteunen inklappen en dàn voor mij het toilet in zodat hij achter mij staat als ik inparkeer (zijn jullie er nog? :-)) Het eerste vergeet Rick nogal eens waardoor hij al naast het toilet staat te wachten tot ik inparkeer en ik met mijn rug naar hem toe sta te wachten tot hij die steunen eerst inklapt... "De steunen, meneer Meijer" zeg ik. "Goh, m'n opvoeding begint eindelijk z'n vruchten af te werken" zegt hij en komt bij het toilet vandaan om m'n voetsteunen in te klappen. Vervolgens blijft hij staan wachten tot ik inparkeer maar vergeet dat hij eerst terug moet naar zijn positie achter mij (nieuwe routine hè). Met een 'achterwaartse hoofdbeweging' en een "nou HUP" maak ik hem duidelijk welke 'move' ik van hem verwacht. Rick's reactie is er één van totale verbijstering en hij herhaalt met open mond "Ohhh... Hup?" "Oh sorry" zeg ik stikkend van het lachen en met dezelfde achterwaartse hoofdbeweging maak ik er een "HUP m-e-n-e-e-r M-e-i-j-e-r" van!! :-)))))))))

Na zoveel 'humiliation' en nog een rake opmerking van mij (die ik me helaas niet meer herinneren kan) word ik, zittend op het toilet, bekogeld met een lawine aan stukken toiletpapier door Meneer Meijer. We komen allebei niet meer bij!! Als we eindelijk uitgelachen zijn en ik klaar ben met wat ik hier kwam doen kunnen we beginnen met aankleden. Als Rick mijn zwembroek omhoog wil doen zie ik er keurig mooi een stuk toiletpapier inliggen. "Wat is dat nou? Maandverband?" vraag ik. Als Rick bevestigend antwoord en zegt dat ik dat nodig heb antwoord ik alweer lachend "Je weet toch dat ik liever tampons heb?" "Ja, je hebt er liever iets in, dat weet ik ja" is zijn reply... gieren van het lachen natuurlijk weer...

Als we eindelijk terug zijn in de kamer voor het vervolg van de movie vraag ik hem of ie 'em niet opnieuw kan starten omdat ik me door de lange pauze het begin niet meer kan herinneren. Maar ik ben nog niet aan het dementeren hoor ik dus we gaan gewoon door waar we gestopt zijn (en dat was niet bij 'captain Robert de Niro in drag", dat stukkie kwam later pas :-))

Ach, en zo houden we de moed er maar in en maken we lol. Van de week ook, Rick druk bezig met zagen en maken van een 'klim'schutting voor Suzanne. Hij steunend, zuchtend en zwetend (pleister om grote teen waar de zaag inviel), ik toekijkend, zittend in het zwembad en na zijn 'gezucht' (vals) opmerkend, doelend op het zagen: "Als ik het kòn zou ik het graag doen"... (ha ha... NOT!! ;-)) of als hij terugkomt van het boodschappen doen en verzucht "Ik haat boodschappen doen" (geen wonder ondanks lijstjes vergeet hij altijd wat en moet hij nog 1x of 2x terug of vergeet waar het lijstje is...) volg ik weer (vals) "Och... als ik het kòn..." (ha ha... NOT!! :-)) maar zo heb ik ten minste ook eens lol van het feit dat ik iets niet kan :-))

En zo is het alweer 15.00 uur, potver!! Ben ik al weer ettelijke glazen sap en een tostie salami/kaas verder (met liefde gemaakt hoor ik :-))

--–-----------------------------------------------
Oh, een glas "Ensure+water" achter elkaar leegdrinken hielp mijn hik om zeep. Voor een half uur althans. Nu blijft ie nog steeds spontaan weer langdurig opkomen... tips please!!
--------------------------------------------------

Zarah is terug van de trimster. Verlost van haar lange bontjas steekt ze nu weer in een dun, kort zomerjurkje. En met deze warmte is dat beslist geen overbodige luxe. M'n zuster hangt in de lucht met de KLM, die zien we morgen weer. En daarmee is het genoeg voor vandaag. "Kom Zaar,,,, we gaan zwemmen. Kijken of dat tegen de hik helpt". :-))

Liefs,
Roland
xx