Wednesday, April 29, 2009

The queen of England


Lieve allemaal,

Koninginnedag vandaag, hiep hiep hoera! Geen idee wat het weer daar doet maar ik hoop dat het beter is dan hier. Dat is wel zo leuk voor alle geplande buitenactiviteiten. Hier weer grauw, grijs en nat.

Tijd voor een leuke anekdote. Rick bracht me laatst op een avond naar bed. Dat is een heel ritueel geworden in de loop der tijd. Deken zus, kussen zo. Arm hier, been daar. Enzovoort ... Als ik er éénmaal in lig komen de crèmes ook nog en op dat moment schoot ik in de lach. "Lach je me nu uit, doe ik iets verkeerd?" vraagt Rick. Ik schud van nee maar kan het verder niet uitleggen. "Typ het morgen dan maar" zegt Rick.

Hier komt ie dan....
Ik moest lachen om een leuke opmerking van één van de zusters in het St Luke's op mijn eerste (en enige) avond daar. Rick deed het boven genoemde avond ritueel voor aan de verzamelde avond ploeg, zo'n 8 zusters in totaal, zodat ze kunnen zien hoe het gaat. Ik geloof dat er 8 monden open vielen van verbazing terwijl hij bezig was. "Ja, er komt heel wat kijken bij de verzorging van meneer Jolink" zegt Rick tegen zijn 'publiek'. Als hij daarna ook nog mijn gezicht met crème insmeert reageert één van de zusters ad rem: "Dat noem ik geen verzorging meer, dat noem ik the Queen of England!" waarop Rick en ik (en de rest) in de lach schieten. Het is een treffende beschrijving van mijn vorstelijke verzorging maar ééntje met een dubbele lading natuurlijk, al hebben waarschijnlijk alleen Rick en ik die door: ik een Queen? Nou, ze wordt bedankt! :-))

Dus daar denk ik nog geregeld aan terug tijdens het avond ritueel en het brengt een lach op mijn gezicht: ik, de Queen of England! :-))

En zo wens ik mijn collega, de Queen of Holland, een fijne Koninginnedag toe temidden van al haar onderdanen.

Was getekend,

The Queen of England