Wednesday, November 19, 2008

Computer

Lieve allemaal,

Voor de duidelijkheid. Ik werk nu vanaf mijn eigen computer/laptop. M'n Apple dus. Het apparaat dat René & Annemarie hebben meegenomen heet de Minimerc. Thema is communicatie. Omdat ik m'n Apple niet meer kon bedienen kreeg ik destijds een 'praat apparaat ' in bruikleen van het RCA (waarvoor dank). Toen ik dat praat apparaat ook niet meer zelfstandig kon bedienen werd naar oplossing gezocht en dat werd die Minimerc.
Ondertussen zat ik zelf echter ook niet stil en vond ik op het internet een site met software speciaal ontwikkeld voor mensen zoals ik:

http://www.assistiveware.com/switchaccess.php

Van deze site had ik al eens een programma gedownload (gekocht) en nu heb ik daar het SwitchXS programma ook vandaan. Kijk op bovenstaande link om een indruk te krijgen van het SwitchXS programma. Of kijk ook naar het volgende filmpje.

http://www.youtube.com/watch?v=ENkjkIypXq4

Mogelijkheden genoeg lijkt mij! Ook kan ik dus nog een praat programma downloaden waarmee m'n eigen laptop dan ook kan zeggen wat ik typ. Dat wil niet zeggen dat ik de Minimerc helemaal niet meer nodig heb. Er zijn situaties genoeg waarin het gebruik van de Minimerc handiger is dan de laptop. Maar voor mijn contacten met de buitenwereld en met jullie allemaal heb ik voorlopig lekker weer m'n eigen laptop terug. Wat een zegen!! Verwacht overigens nu ineens geen uitgebreide emails aan iedereen. Om je een idee te geven, dit stukje duurt al een uur of 4 å 5 om te schrijven! Typ snelheid is geen paar letters per seconde maar een paar seconden per letter. : -)) Maar dat drukt bij mij de pret niet. Ik vind het geweldig dat dit weer kan en ik heb alle tijd ; -))

Liefs,
Roland
xx