Tuesday, May 05, 2009

Puzzelen

Lieve allemaal,


Zo, daar gaat ie dan weer vanuit de lazy boy. Computeren is zo weer een genot! Zittend in mijn rolstoel was het langzaamaan toch een hele (vermoeiende) opgave aan het worden en kwam ik niet meer toe aan alles wat ik wilde doen. Mijn opvouwbare elektrische rolstoel heeft zijn doel meer dan gediend maar zal straks in Nederland plaats moeten maken voor een andere die meer toegesneden is op mijn huidige situatie. Dat zal dan wel een soort 'lazy boy op wielen' worden of zo :-))

Kwam ik eerder door vermoeidheid niet overal meer aan toe, nu hou ik weer (computer)tijd over en dat bracht me de afgelopen dagen aan het puzzelen. Jullie kennen allemaal wel de bekende Denksport puzzelboekjes. Nou, digitaal puzzelen kan dus ook! Kruiswoordpuzzels, doorlopers, woordzoekers, ja zelfs een cryptogram heb ik gisteren opgelost. En geen geknoei met fout ingevulde letters die je moet doorkrassen of uitgummen. Je typt er gewoon een andere over heen, hoppa... ideaal! Ook handig is de 'suggestie'-knop maar die gebruik ik alleen maar als ik echt helemaal vastgelopen ben (zoals bij het cryptogram :-)).

En zo zijn we de dagen 4 en 5 mei weer voorbij. Op de Dam inderdaad applaus voor de koningin en ook bij het 5 mei concert dat in de regen plaats vond zag ik op bvn. Voor degenen die het niet weten, bvn staat voor 'beste van Nederland' en is op tv wat de wereldomroep op de radio is. Dagelijks de actuele journaals van de Nederlandse en Vlaamse tv en daarnaast een selectie van programma's van alle omroepen. Plus dan af en toe life verslag van 'bijzondere' evenementen. Niet dat we er vaak naar kijken maar zo af en toe is leuk.

***************************

VERS VAN DE PERS:

Zo juist bericht van JH: hij staat als purser op een KLM vlucht naar Kaapstad op 15 juni. Dat betekent dat hij weer vertrekt op 18 juni met aankomst in Amsterdam op de 19de. Wij (Rick en ik) moeten nog boeken en hebben daarmee op dit bericht gewacht. In principe wordt dit dus ook de datum van mijn aankomst in Nederland: 19 juni. Even opzoeken ... een vrijdag dus!

In principe en onder voorbehoud! Zoals gezegd, nu moeten wij die vlucht nog boeken en als dat gelukt is, is het altijd nog afwachten of ik op de dag zelf (nog) goed genoeg ben om te vliegen. Het is nog ruim een maand te gaan ... dat moet lukken! :-))

En zo valt er weer een stukje op zijn plaats van de puzzel die 'terugkeer naar Nederland' heet. Maar deze puzzel is nog verre van af, dus we puzzelen nog even door. Dank al vast aan iedereen die daarbij onze 'suggestie-knoppen' zijn :-))

Liefs,
Roland
xx