Thursday, April 03, 2008

Eén hele mooie zomer lang...


Lieve allemaal,

Niet zo in beste doen de laatste tijd. Slaap de nachten niet meer lekker door en word vaak moe wakker. Daarom ook niet veel puf om dingen te ondernemen, al zijn het de laatste dagen hier in Kaapstad. En alhoewel het de laatste paar dagen bloedje heet geweest is (boven de 30'C) lokt het water van het zwembad me ook minder. De laatste 2 keren dat ik er in was stond ik niet zo lekker meer op mijn benen. Het voelde vreemd en onwennig aan en nu heb ik zoiets van laat maar, het is mooi geweest.

Wellicht ben ik onbewust al meer met afscheid nemen bezig dan ik zelf in de gaten heb. Dat is niet verwonderlijk want er is al veel heen en weer gemaild ter voorbereiding op mijn terugkeer en zodoende ben je er toch al dagelijks mee bezig. Afspraken staan meteen al gepland in de dagen na aankomst voor het inventariseren van de door mij benodigde zorg. Dat dat anders is dan 5 maanden geleden moge duidelijk zijn. Hoe dat ingevuld kan en gaat worden, we gaan het zien. En al kijk ik best uit naar Amsterdam, één ding is zeker, het zal een enorme omschakeling voor me betekenen en dan bedoel ik niet alleen qua klimaat. Rick en Zarah zullen node gemist worden, hun gezelligheid, het lachen, hun aanwezigheid, de steun, hun kameraadschap, hun aandacht en ja, ook de getoonde liefde. 5 Maanden lang (én de verbouwing die er nog aan vooraf ging) heeft Rick dag en nacht voor me klaar gestaan, één hele mooie zomer lang. "Deze zomer is voor Roland" was zijn motto en al het andere kon wachten of op een laag pitje. Een klein zinnetje van slechts 5 woorden maar met een enorme inhoud!

Eén hele mooie zomer lang heb ik daarom nog redelijk zorgeloos kunnen genieten. Geen ziekenhuizen (nou ja... ;-), geen doktoren, geen onderzoeken, even helemaal niets van dat. Mijn terugkeer voelt dan ook een beetje als 'de plicht roept' want langer kan ik niet onder de komende ziekenhuisbezoeken uit. Althans, ik wil nog wel even door met het leven, al is het maar voor een Nederlandse zomer lang ;-)).

"Eén hele mooie zomer lang" is bijna ten einde maar pakt niemand me/ons meer af. De herinnering begint. Mijn dank is groot en niet uit te drukken in woorden, prijzen of rapportcijfers (sorry Rick ;-)) Ik moet hierbij denken aan de 'Mastercard reclame' waar alles in prijzen uitgedrukt wordt maar waarbij sommige dingen 'priceles' (onbetaalbaar/niet in geld uit te drukken) zijn. De slogan is: "Some things are priceles, for everything else there's mastercard."

Deze 'éne hele mooie zomer lang' valt in die eerste categorie: PRICELES!!

Liefs,
Roland
xx

PS
Goed nieuws, het gezwel in Zarah haar buik is goedaardig!! :-))