Wednesday, January 02, 2008

Gast schrijver 2

Lieve allemaal,

Ik tank nog even bij zodat ik fris ben voor mijn zus haar komst (morgen) en het etentje morgenavond in Tank (vis restaurant). Dus even vrij van bloggen voor mij en tijd voor gastschrijver 2, Rick. Welkom & T(h)ank you ;-)


Ah... zit net te kijken of Roland zijn blog al heeft bijgewerkt en zie dat hij 1 jan iedereen gelukkig nieuwjaar heeft gewenst, en het kort hield. Not to worry, alles is kits hier in Kaapstad, en we waren gewoon lekker lui, na het enorme nieuwjaarsfeest.. ;-) Vandaag dus de stoute schoenen aantrekken en 'gastschrijver' zijn op zijn blog, jawel, hij heeft het al een paar keer aan mij gevraagd, maar... hij zelf schrijft ZO apart, daar kan je als F N (Floortje Nigtegaal) niet aan tippen en ga ik niet proberen ook..

Wie die gast schrijver nu dan wel is ? Even introduceren, ik ben Rick, ben zijn ouwe (H)ex. Mijn naam heeft af en toe op zijn blog de revue gepasseerd ... 11 jaar waren we partners, en nu bijna 4 jaar geleden werd die partnership beeindigd, waren we een half jaartje ontzettend zuur tegen elkaar, en is er daarna een band ontstaan die zich moeilijk laat beschrijven, maar 'maatjes' komt aardig in de richting. Zoals jullie al begrepen hebben van zijn blog, logeert (zeg maar woont) Roland sinds november hier bij mij in Kaapstad,... niet zozeer omdat hij zo dol op mij is, maar meer omdat ik nog steeds voor 'zijn' hondje zorg, en hij knetter is van dat beessie (ik ook, make no mistake). Dat ik ook hier in huis zit neemt hij op de koop toe !

Het fijne klimaat is ook een prima bijkomstigheid, en dat we hier lekker de ruimte hebben, zowel binnen als buiten, werkt ook aardig in het voordeel ;-) Zijn chronische kwaal (ALS, de nasty bitch) was natuurlijk de aanleiding voor het geheel, en het feit dat een kombinatie van faktoren zijn welzijn positief beinvloeden, waren genoeg redenen voor mij om hem naar Zuid Afrika uit te nodigen, en voor hem om weer voor een tijdje hierheen te komen, tis allemaal lekker vertrouwd hier..

Inmiddels 2 maanden leidt hij hier het huishouden (afhankelijk van mij ?? haha, laat me niet lachen, hij heeft hier stevig de touwtjes in handen, vergis je niet ;-) !) en still going strong, weliswaar niet fysiek, maar zeer zeker mentaal. Wil niet roddellen maar hij heeft de laatste tijd een vrij droog en geweldig gevoel voor humor ontwikkeld, die recht voor zijn raap is, en vaak ontzettend grappig... Heb hem er wel eens een komplimentje over gemaakt, ook over zijn schrijven op zijn blog, en daar gelijk aan toegevoegd 'dat hij natuurlijk niet gelijk buiten zijn schoenen moet gaan lopen van verwaandheid" waarop hij zei, "zal ik niet doen, anders slijten ze HELEMAAL niet ! " Kijk, daar hou ik van, lik op stuk.. Zoals vanmiddag, vraagt Simone (onze peet dochter, jawel !) na zijn dutje, "Roland, wil je weer achter je komputer?" waarop hij antwoord, 'nee hoor meis, ik krijg eerst van Rick nog een Cappuchino" kijk, dat is dan duidelijk, wilt u een koppie koffie meneer Jolink ??

Of bij het inluiden van het nieuwe jaar, tis middernacht, traantje hier traantje daar, Rol, wil je nog wat hebben (terwijl iedereen staat te toasten) eehhhh, nou, een glaasje champagne zou leuk zijn !!! Duhhhh, slordig, vergeten, niet aan gedacht, en BAM, je wordt weer even op je plaats gezet, geweldig !! dus, hij dronk champagne met een rietje, ons sofietje, op een afrikaans terras, vrij naar hoe heette hij ook al weer, Johnny Lion denk ik, liedje uit de zestiger jaren...... waarmee ik dan gelijk ongeveer mijn leeftijd verraad, not to worry, zo oud als ik er uit zie zal ik nooit worden is mij wel eens verteld .... misschien eens een andere gezichts creme proberen, alhoewel de MakeUp artist van hiernaast gesuggereerd heeft eens wat 'polyfiller te halen, een paar kilo zouden genoeg kunnen zijn !!!

Terwijl ik dit zit te schrijven, nuttigt Roland een heerlijk stukje chocolade (dank aan Jan Hylke, die letter van pure hollandse chocolade zit al bijna in zijn geheel op mijn dijen) en ineens moet Rol ontzettend niesen, geweldig, de witte Apple notebook onder de zwarte spetters, waarop mij om een aanrecht doekje wordt gevraagd en ik de apple afneem, alsmede rolands handen en armen, en we allebei weer in de lach schieten.... Ik kan u, geachte lezer, met een gerust hart mededelen dat er geen dag voorbij gaat zonder dat we om de meest onzinnige dingen heerlijk in de lach schieten, veel plezier hebben en gewoon doen waar we goed in zijn (geworden)... lekker leven.. Waarderen wat we hebben, niet betreuren wat we niet hebben, doen wat we willen, en niet doen waar we geen zin in hebben. We zijn prima zelfstandig met zijn tweetjes en we maken ons niet al te veel zorgen om de dag van morgen., en al helemaal niet wat er volgende week misschien wel of niet gaat gebeuren.. want..... morgen is vandaag alweer een herinnering, en als je daar met een glimlach aan terug kunt denken, heb je het goed gedaan. Zoals ik eens las, there is no need to worry about the future, it will hit you in the face before you know it ;-) Een waarheid als een koe.

Bertje (mijn beste vriend en meest fabulous maatje sinds lange tijd) is inmiddels de aardappels aan het schillen (het wordt aardappel puree, spinazie fijn gehakt en vers, met gepaneerde kip filet vanavond, met als toetje een heerlijke Lemon Swirl Cake van de Woollies, hoogst waarschijnlijk gevolgd door een overheerlijke cappuchino) dus wie doet ons wat ?!!! Hele groote DANK U WEL voor diegenen die voor Roland veel betekenen, notes op zijn blog zetten, hem mailen, met hem chatten op de diverse sites, ons hier bezoeken (wat wassie geweldig om Jan Hylke en Alexander hier een paar dagen te 'hebben' helemaal top jongens !!) en diegenen die nog gaan komen.. Familie, (de zijne en de mijne), vrienden en bekenden, het betekent veel voor ons, we waarderen de support enorm, en het geeft ons van tijd tot tijd een heerlijk warm gevoel (helemaal als we in de zon liggen aan het zwembad ;;--)))) Duhhh, tsja, kunnen wij niets aan doen, maar het is hier ZOMER !!!

Wens ik iedereen die dit leest, alle vrienden en bekenden, een fantastisch 2008 toe. Dont worry too much, zoals ze hier zeggen, alles sal reg kom, en wanner niet, maak een goeje boer een plan !

Ennuh.. ZOUDEN er mensen zijn de mij eens persoonlijk willen kontakten over wat dan ook, maar mijn email adres niet hebben mail Rick@moomoo.co.za en ik schrijf u met plezier terug..

Liefs allemaal vanuit die Kaap !!!

Rick