Friday, April 17, 2009

Rick schrijft:



Zo allemaal, we zijn net weer thuis gekomen van onze afspraak in het ziekenhuis met de longarts. Roland uiteraard hardstikke moe dus die krijgt op dit moment fijn zijn voeding op bed van onze onvervangbare fabulous Pamela !

Heel aardige vent die longarts en resultaat is we hebben kontakt met een nurse die veel ALS patienten doet (onder andere dan, ze doet ook apnea patienten) en na een aardig gesprek met haar via de telefoon kan ze ons ‘doen’ a.s. Maandag middag.. En stelt het apparaat THUIS af !!!! Kijk dat is natuurlijk geweldig, dus die blijft hoogstwaarschijnlijk een naggie hier. Ze heeft diverse bipap machines en diverse mond/neus kapjes die ook thuis getest kunnen worden, alvorens tot aanschaf wordt overgegaan, want dat rol zo’n ding moet hebben is wel zeker..

Techniek staat voor niets want je kunt de gegevens van dat apparaat, die alles wat er gedurende een nacht zoal met de ademhaling gebeurt registreerd en opslaat, downloaden in de computer en voor analyse opsturen naar haar, en ze kan dan zelfs op afstand aanwijzingen geven voor de fine tuning van de bipap.. De longarts heeft haar de indikaties gegeven van wat hij denkt hoe het moet in eerste instantie, en zij doet dan de fine tuning hier thuis, en verder in de tijd regelmatig via de computer ! Gemak dient dus de mens, en een pak van ons hart dat, als alles goed gaat, Roland niet opgenomen hoeft te worden, dat scheelt een enorme slok op een borrel en is een hele geruststelling voor ons beiden !

Dus, nog even het weekend niet, dat redden we ook nog wel, en dan a.s. Maandag gaat het gebeuren.. Ik heb er zelf hoge verwachtingen van en ik hoop en denk Roland ook..


Heel fijn weekend iedereen en tot schrijfs maar weer..

Xx

Rick en Rollie..

xxxx