Sunday, March 30, 2008

Nog 7 dagen...

Lieve allemaal,

Zondag 30 Maart, nog 1 week te gaan. Zomertijd in Nederland sinds vandaag dus laat maar komen nu dat mooie weer in Nederland. Op dit moment zit ik buiten op het terras te typen in korte broek (zwembroek er onder) en t-shirt. Het was de afgelopen week warm en windstil weer en ook vandaag (30’C) en de komende dagen blijft het zulk heerlijk ‘na-zomer’ weer. De start van de (kalender)lente in Nederland betekent de start van de herfst hier. Het enige waaraan ik hier merk dat het herfst is is aan ‘de druif’: de bladeren worden bruin en vallen uit.

Binnen zijn RenĂ© en Rick bezig met lampen ophangen en aansluiten. Daarvoor worden er gaten in het plafond geboord boven de eettafel en moeten ze de zolderruimte erboven op om de elektra aan te sluiten. Zij liever dan ik. Dat zijn bezigheden die ik niet mis zal ik maar zeggen ;-) Ik zal wat foto’s plaatsen als het klaar en netjes is. De eettafel ligt nu onder het ‘plafond’zaagsel.

Van de week zijn Rick en ik even naar ‘the Waterfront’ geweest. Ik was nog op zoek naar souvenirs. Voor ‘mijn’ dames van de thuiszorg in Amsterdam die ik straks weer ga zien en ook nog iets leuks voor mezelf voor thuis. In beide gevallen ben ik geslaagd. Voor mezelf heb ik 2 hele leuke houten giraffes. Nee, niet die afgezaagde bruine die je overal ziet maar hele frisse, olijke witte. En niet het hele lijf maar alleen de sierlijke gebogen lange hals met daarop de kop. Wat ik voor de dames heb gekocht blijft een verassing.

Op dit moment loopt een ander ‘wit beest’ langs moij heen en zoekt met tong uit de bek een plekje naast mij in de schaduw. Zarah lag net weer op haar vertrouwde plekje in de volle zon maar dat is haar dan nu toch te warm geworden. Het gaat goed met haar. Haar buik is minder gezwollen nu. Af en toe als ze ligt kijkt ze er (volgens mij verbaasd) naar maar ze laat het gelukkig wel met rust. Verder is ze weer levendig, vrolijk en speels als altijd.

Nog 7 dagen...

Groeten,
Roland
xx