Thursday, March 05, 2009

Heat-wave conditions in 'el Kappa'

Lieve allemaal,

't Is bloody hot hier in de Kaap. Rick komt net van buiten en zegt dat hij zich niet kan herinneren dat het ooit zo heet was sinds hij hier woont. Dan moet het boven de 40 graden zijn want dat heb ik zelf nog meegemaakt in het guesthouse. Ik zie mezelf weer plat op de keukenvloer liggen om het laatste beetje koelte uit de tegels op te nemen :-)) Dat zou nu wat rottiger gaan, op de vloer liggen. Ja, ik lig er natuurlijk zo op maar krijg me dan nog maar weer eens overeind! :-)) Dus ... lang leve de airco maar weer.
Of ik even buiten wil komen voelen vraagt Rick. Nee dank je, ik geloof je is mijn antwoord. En vannacht blijft de minimum temperatuur boven de 20 graden. Gelukkig heb ik ook in mijn slaapkamer een airco laten installeren. Op de bank in de kamer is namelijk maar plaats voor één en daar ligt Rick al :-)) Zijn slaapkamer ligt in het aangebouwde deel van het huis met een lager plafond en een plat dak. Need I say more?

Regen hebben we al heel lang niet gehad en samen met die hitte betekent dat 1 ding: brand! Niet zo grootschalig als in Australië maar als het bij jouw huis in de buurt komt is kleinschalig net zo erg .. In Somerset West brandt het nu al dagenlang en de wijnboeren aldaar vechten dag en nacht voor het behoud van hun wijngaarden al moet in veel gevallen de oogst van dit jaar door rook, roet en extreme hitte als verloren worden beschouwd. En zo juist zie ik op het nieuws dat nu de boel bij Paarl ook in de fik staat.

Op het internet las ik ook over een brand in Zaandam en hoe de brandweer werd gehinderd bij het blussen, lees: met grind steentjes bekogeld werd! Nou vraag ik je, wat is dat voor een ongein? Is dat een nieuwe trend in Nederland? Hulpverlenertje pesten? Dat politie eventueel agressie kan oproepen, die link kan ik nog wel maken maar dat ambulance personeel, buschaffeurs en nu dus ook brandweerlieden bij de uitvoering van hun werk agressief benaderd worden, daar kan ik met mijn pet niet bij! Keihard aanpakken dit soort tuig zou ik zeggen. En indien minderjarig de ouders ook. De toename van het aantal PVV-zetels verbaast mij in dit opzicht niets. Maar laat ik daar maar niet weer over beginnen :-))

Terug naar Kaapstad dus waar komende zondag weer ruim 35.000 fietsers de weg op gaan voor het jaarlijkse 'rondje om de kaap'. Lekker met die hitte ja maar gelukkig wordt er juist op zondag een koelere dag verwacht met slechts 28 graden en bewolking. Bestaat er zoiets als een een draagbare airco voor op je fiets? :-))

Pamela ging gisteren naar huis en Rick zei "Tot morgen." "Ja tot morgen" antwoordde ze om er achter aan te voegen: "als ik niet gesmolten ben althans." Ha ha, hele leuke Pam! :-))
Even later gaat Rick zich douchen zegt hij. Hij voelt zich vies en plakkerig. "Mmphf, mmphf" mompel ik, onderwijl heftig knikkend naar buiten, richting zwembad. Het jaar is 2 maanden oud en ik heb Rick er even zo vele keren in zien liggen. Dat begrijp ik niet maar na zijn antwoord dus wel: "Te koud." NOU JA! !!!! :-))

Fijn weekend allemaal,

Roland
xx