Monday, November 26, 2007

Mag 't een kilo'tje meer zijn?

Lieve allemaal,

Maandag... zij die werken zijn weer aan een nieuwe werkweek begonnen. Tenzij je onregelmatig werkt natuurlijk zoals de vele stewards en 1 stewardess (zus, love you! ;-) onder mijn lezers. Volgende week komt de eerste hier op bezoek, Jan Hylke (JH), precies op tijd voor Sint-lekkernijen. Althans ik hoop dat hij komt aangezien zijn vader nogal slecht is momenteel. JH sterkte!
Daarna natuurlijk m'n zus ;-)

Hier begint de week regenachtig. Dan weer zie ik Lion's Head even, dan is ie weer verdwenen in de wolken. Af en toe ook een straaltje zon dus 'zwaar' slecht weer is het niet. Gisteren was een heerlijke luie dag, ook wat computer betreft en vandaag lijkt daar ook op. Na mijn ontbijt vooral ook gelezen in een andere blog van nog een Nederlander (Jordan Sowles) die in Bloemfontein was bij het projekt "Ons Plek". Die blog is in het engels overigens. Het doet me goed dat er naast Wil nog anderen zijn die dit doen. Gewoon àlles opzij zetten en je op dit soort werk richten, gewoon gaan en doen. Fantastisch dat er zulke mensen zijn!
Na het lezen ben ik wat moe, heb lichte hoofdpijn (te veel computer de laatste tijd?...JA!) en ben nog wat rozig van de zon van gisteren: even in de pool gesparteld en voor de rest onder de parasol en tòch nog weer lichtelijk verbrand. Kun je verbranden in de schaduw? 't Is niet erg hoor, ik merkte het vanochtend onder de douche pas. Het warme water voelde heter aan dan het was op die licht gevoelige plekjes.
Dus met een wat doffe kop weer lekker even naar bed voor een afternoon nap. 2 Uur lang diep geslapen. Dat had ik kennelijk nodig dus ook lekker aan toegeven zo'n gevoel.

Gisteren bracht ook een nieuwe bewoner hiernaast, waar Rick 3 kamers verhuurd. Mart arriveert met 4 koffers en 53 kilo over bagage!! Hoeveel zij U?? 53 ja :-) Maar hij blijft dan ook wel een tijdje en gaat ook zijn werk als 'visagist' hier uitvoeren en heeft dus kennelijk alles meegenomen wat hij daar bij nodig heeft. Prettig om te weten dat zich daar ook 23 verschillende kleuren nagellak onder bevinden. Zitten wij voorlopig goed :-) Ook zit er (minstens) 2 kilo van een ander produkt bij. Rick stelde naast de normale huurprijs ook een 'Extreme Make-over' voor hemzelf voor toen hij van Mart zijn beroep hoorde. Waarop Mart in zijn beantwoordende mail vroeg "of 2 kilo polyfiller genoeg was?" :-)) Lekker ad rem dus en volgens mij een welkome aanvulling aan mijn cast van "Sex & the Mothercity". Ook zal hij de uiteindelijke Evita kunnen helpen met kostuums en make-up. Die zoektocht moet overigens nog beginnen maar volgens mij woont ze hier al wel want ik heb een paar 'hoge hakken' hier in huis gezien en achter bij de Koi ligt een heuse tiara op het randje van de vijver.... can somebody please explain?

Vandaag is Mart met Bert (die model is) op stap langs de verschillende agencys hier in de stad. Aangezien Bert al weer een aantal jaren hier in de zomer werkt kent hij de weg. Mart is hier voor het eerst en dan is een 'kruiwagentje' altijd handig. Werk komt natuurlijk niet aanwaaien, daar moet je wel wat voor doen. Succes jongen, maar dat is met een Nederlandse/Europese mentaliteit van werken in deze Afrikaanse markt bijna wel gegarandeerd.

Ik sta trouwens nog telkens weer verbaasd over wie er allemaal mee lezen op mijn blog en wil bij deze nogmaals iedereen bedanken voor de lieve reakties.

Liefs,
Roland
xx