Tuesday, January 20, 2009

Lieve allemaal,

De tijd vliegt en ik kom nauwelijks aan schrijven toe. "t Is al weer een week geleden geleden en jullie hebben nog een ziekenhuis verhaal te goed. Maar eerst even wat actualiteit. Momenteel zit ik met twee schermen voor mijn neus. Vlak voor me natuurlijk dat van m'n laptop en wat verder weg het tv-scherm waar ik steeds met een schuin oog naar toe kijk over de rand van m'n laptop heen. Want... het Australian Open in Melbourne is weer begonnen en dat betekent dus twee weken tennis op de buis. Zomerse beelden vanuit een warm Melbourne. Voor ons hier in Kaapstad niet zo bijzonder want ook bij ons loopt het kwik vandaag naar de 29'C maar jullie in koud en winters Nederland zien deze beelden vast met een zucht van verlangen naar lente en zomer :-))

Eén iemand die dat zeker doet is Bert. Afgelopen zondagnacht is hij na een verblijf van twee maanden in Kaapstad weer op het vliegtuig gestapt om op de maandag te landen in een koud, grijs en regenachtig Amsterdam. Bert, het was weer een heerlijke tijd. Fijn en leuk dat je er was. Wij (en de tuin:-) zullen je node missen. Tot snel ziens maar weer!

Maandag 20 januari, vandaag dus, zal als een historische dag de geschiedenisboeken in gaan. Niet omdat Nadal op dit moment zijn 1e ronde partij dik staat te winnen maar om iets heel anders natuurlijk :-)) En daarvoor schakelen we zo meteen, wat later op de middag, over van het éne naar het andere einde van de wereld. Van Melbourne naar Washington en dan heb ik het natuurlijk over de inauguratie van Barack Obama tot (eerste zwarte) president van Amerika. En daar wil ik wel even bij zijn natuurlijk. Tevens spreek ik de hoop uit dat hij mag afmaken wat hij nu begint en dat niet ergens in de komende tijd een gek met een geweer opstaat om een einde aan hèm te maken. Helaas staan de geschiedenisboeken wat dat betreft bol van de voorbeelden: Martin Luther King, John F Kennedy, John Lennon... om er maar een paar te noemen. Laten we hopen dat we, anno 2009, dát station gepasseerd zijn. Because we can! :-))

En daarmee is het tijd voor mijn thee en een middagdutje.

Liefs,
Roland
xx