Sunday, December 09, 2007

Vergeten...

De nursery verkoop ook kerstspullen bleek uit de 'kitschen' gouden klokken (voor op de buitendeur) en de gouden ballen (voor in de druif) waar Rick & Bert ook mee terug kwamen. Verder 2 sterren (voor het raam) en kerststrikken voor aan mijn stoel?? (hoezo impulsieve aankopen!;-) Maar wel leuk passend bij mijn 'arbeid' van vanochtend want ik had tijdens hun afwezigheid Mariah gedownload en kon haar nu meteen "All i want for Xmas" laten zingen. Had ik natuurlijk al gedaan dus dat was de 2de keer deze morgen. (3de keer volgt ook nog wel;-) Ze staat overigens op 6 in de iTunes top 10 'algemeen' en op 1 in de 'kerst' top tiet, eh tien!! :-)) Niet alleen bij mij geliefd dus... Volgende week een kerstboom beloofd Rick. Leuk! Toch een beetje kerstsfeer.

Heb U een stekkie van de fuck fuck fuchsi aloë

Lieve allemaal,

Vandaag is zondag, geverfde muur of niet. :-) Rick en Bert zijn vanochtend (wéér) naar een nursery geweest. De 2 zakken met stekkies die Bert de afgelopen week heeft 'verzameld' zijn al in de tuin verdwenen maar het is nog niet genoeg kennelijk. Er is ook altijd wel òf een plant zonder pot òf een pot zonder plant over wat dan weer een tripje naar de nursery rechtvaardigd. Zo ging het destijds in Blackheathlodge al en zo gaat het nu nog. Als ze ruim 2 uur later thuis komen hebben ze niet echt gevonden wat ze zochten maar wel een achterbak van de auto vol... zo ging het toen al, zo gaat het nu nog ;-) In zo'n nursery staat alles altijd zo leuk in de bloei en doe je daardoor veel impulsieve aankopen. Als daar dan de bloemen éénmaal uitvallen zit je met groen dat je zelf nooit meer in de knop krijgt zodat je het op een gegeven moment maar wegmietert waardoor je weer een pot over hebt die natuurlijk weer om vulling vraagt... nursery here we come ;-) Ik heb zo'n donkerbruin vermoeden dat al het bloeiend spul wat ze verkopen éénjarigen zijn maar dat staat er nooit bij, anders koop je veel minder impulsief.

Afin, er komen de nodige potten en planten en zakken zand naar boven en in mum van tijd heeft Bert een pot 'aangekleed' voor op de veranda. Ben ik het helemaal mee eens, meer fleur op de veranda. Bert en ik hadden een tijdje terug al bedacht om aan weerszijden op de voortrap potten met knalrode geraniums te plaatsen. Geraniums zijn een inheemse plantensoort (net als de tulp gejat dus door de Hollanders) en dus zou dat goed aansluiten bij Rick zijn inheems aangelegde voortuin. Maar helaas (en wat ik al wist)...op geraniums spreekt Rick zijn veto uit. Niet dus. Geraniums zijn voor ouwe oma's... Naast de chrysant mag dus ook de geranium wel eens een campagne ondergaan om van dit duffe imago af te komen. Toen ik van de week Mart eens vroeg of ik iets van zijn werk als visagist mocht zien kwam hij met een groot fotoboek aanlopen. Allemaal foto's waarop hij de visagie had gedaan. Daarbij ook foto's van de campagne 'justchrys' om de chrysant van zijn duffe imago af te helpen. Hiervoor had Mart niet alleen de visagie gedaan maar heeft hij de complete productie geregeld (modellen/fotograaf/props/kleding/etc). Deze campagne, te zien op www.justchrys.com, won de 1ste prijs voor 'Beste bloemen campagne wereldwijd'. Voorwaar iets om trots op te zijn.
Dus wie weet moet ik de hulp van Mart eens inschakelen om de geranium hier geaccepteerd te krijgen ;-) Tot die tijd doen we het nu met een verre neef van de geranium. Plantje met rode bloemetjes ook. Het is in de pot geplaatst samen met een half hoog boompje met 'trossen' van hele mooie blauwe, orchidee-achtige bloemetjes (vlinderstruik-achtig). Dan nog een leuke grassoort ter opvulling waarvan één kluit wordt gevierendeelt zodat je niet één maar vier plantjes hebt. Ik zei u al vaker, Bert houdt van stekken. Van de week vroeg ik hem naar de krassen op zijn onderarm en wat volgde was weer een 'stekkies' verhaal. En ik weet nu zo'n beetje hoe hij het doet. Hij gaat meestal op een muurtje zitten waar wat 'te stekken' overheen hangt. Zogenaamd om uit te rusten steekt hij een peuk op en kijkt nerveus om zich heen of er niemand is die kijkt. Als de kust veilig is schuift langzaam zijn vrije arm richting het te stekken 'doel' en pluk... verdwijnt het in (gym)tas of broekzak. Als alles rustig blijft weer pluk... pluk... Hij heeft tegenwoordig zelfs standaard een plastic tas in zijn gymtas zitten, 'just in case' hij ergens tegen aan loopt. Deze week waren het aloës, een tas vol, wat de schrammen op zijn arm verklaarde. De stokrozen uit Amsterdam komen inmiddels ook op en zijn daarmee het enige niet-inheemse in de voortuin. Maar goed, als 'ruilmiddel' voor de door de Hollanders gejatte geranium brengt Bert nu de stokroos er voor terug. (Trouwens ook de fresia en de fuchsia komen oorspronkelijk hier vandaan en zo zijn er nog wel meer.)

Een paar van de jonge stokroosplantjes haalt Bert uit de tuin en gaan ook in de pot en klaar is K... eh... Bert. In het 'randje' tuin langs het zwembad staan sinds deze week ineens allemaal kleine aloë plantjes (uit Sea Point?) wat met bovenstaand verhaal dus ook verklaard is. De tuin achter is inmiddels 'vol', wat nog open is is ingezaaid met gras en dat moet vrij blijven. Maar Bert is niet voor één gat te vangen en heeft daarom in het muurtje achter meerdere gaten gemaakt die inmiddels met kleine boomvarentjes (uit de wijk Fresnay?) zijn gevuld ;-)
Bert overweegt 2 weken weg te gaan om de tuin even rust te geven en volgens mij hemzelf ook. En dat ie nog nooit gesnapt is tijdens het stekkies plukken begrijpt ie zelluf ook niet.

Als alles in de pot zit sproeit Rick de hele boel inclusief voortuin waarna ik voel dat het tijd is voor een middagdutje. Als ik een uurtje later weer wakker ben is het een stuk koeler en komt er mist en bewolking binnen waaien vanaf de oceaan. En inmiddels is Lions Head al niet meer te zien...

Liefs,
Roland
xx