Saturday, November 17, 2007

Brand

Lieve allemaal,

Ik heb het nog even gechecked. Barcelona was inderdaad in 1992. En als ik het logo zo naast de foto van de 'drijvers' ziet dan vind ik die associatie van gisteren zo vreemd nog niet :-))































De nieuwe ligstoel ligt heerlijk. Zo lekker dat toen we onze avondfilm/dvd gingen kijken en Rick vroeg "Waar wil je zitten?" ik antwoordde met "Nou eigenlijk wel op die ligstoel." Dus zo gezegd, zo gedaan. Naar binnen ge'wheeled' en zo lag ik prinsheerlijk te kijken. Ik zei nog tegen Rick "Volgens mij kijkt de koningin ook zo tv. Wat een luxe!" :-)
Toevallig ging de film van gisteren ook over een koningin en wel Marie Antoinette (Kirsten Dunst). Ik kon me wel enigzins met haar vereenzelvigen toen ik zag dat ook zij werd aan- en uitgekleed door hofdames (ik ook). Toen ik suggereerde dat Rick, in navolging van die hofdames, ook wel naast mijn tv-ligbed kon blijven staan met mijn glas drinken op een zilveren blaadje in zijn hand in de aanslag, kreeg ik een vernietigende blik. "Don't push your luck" was zijn commentaar. Nou ja, ik vond het wel leuk geprobeerd ;-)


Op dit moment lig ik weer buiten te bloggen. Rick en Bert zijn druk in de weer met de planten die ze vanochtend hebben gekocht in de nursery (tuincentrum). Ook het (klim)plantje wat ik altijd zo leuk vind is er bij: "Suzanne met de zwarte ogen". Een klimmertje met oranje bloemetjes met een zwart hart. En ze hebben er ook een Suzanne met witte bloemetjes meegenomen. Die witte staat nu in een bak, voor op de veranda. De oranje gaan achter in de tuin. Eerder vandaag is er een berg tuinafval afgevoerd van het stuk tuin achter bij de koi vijver. Toen Rick het eerder deze week in de fik stook om het op die manier 'weg' te branden, veroorzaakte dat zò'n rookontwikkeling dat iemand in de buurt de brandweer moet hebben gebeld. Nog geen kwartier later hoorden we sirene's in de straat. De toegang tot dit huis is via een zijstraatje dat dmv een hek is afgesloten van de hoofdstraat. Bert dirigeerde daar de brandweer door naar verderop in de straat. Rck stond inmiddels, geschrokken van de rookontwikkeling, te blussen met de tuinslang wat in eerste instantie voor nòg meer rook zorgde. Uiteindelijk liep het allemaal met een sisser af. De brandweer heeft de brandhaard nooit gevonden en vandaag is die dus per pick-up afgevoerd.
Blijft over een heel groot stuk, nog kale achtertuin. Vandaar die trip naar het tuincentrum deze ochtend. Naast de Suzanne's zie ik ook Kamperfoeli, Jasmijn en wat siergras voorbij komen. En zijn de heren lekker bezig in het zonnetje daar achter in de tuin en ik hier onder de parasol op het terras.

Tot morgen, xx
.