Sunday, February 15, 2009

Als de nood het hoogst is.. (is een toilet niet altijd dichtbij :-))

Lieve allemaal,

En toen was daar ineens een reddende engel.. in de persoon van een dame van de MND-association. Ze zou eigenlijk voor de kerst al eens langs komen maar dat ging door familie omstandigheden op het laatste moment niet door. Nu is ze er wel, hoort de situatie aan en komt mijns/ons inziens met een briljant voorstel waarvan wij het bestaan niet kenden. Ik kan tijdelijk worden opgenomen in een hospice! Wauw denk ik meteen, dat is precies wat we nu nodig hebben en ik knik al heftig ja terwijl de dame haar verhaal vervolgt. Over hoe ze daar bekend zijn met MND (=ALS), ik een kamer alleen krijg, ik alles van huis mee kan nemen wat ik nodig heb (computer!), een mooie tuin en zelfs over aromatherapie massages die er worden gedaan. Zeg maar een soort kuuroord dus! :-)) Alle gekheid op een stokkie, ik ben even de deur uit en Rick heeft tijd en ruimte voor zichzelf.

Hoe lang? Rick is al blij bij de gedachte van een weekend voor zichzelf maar dat is natuurlijk veel te kort en ik schud nee. Ook een week vind ik te kort en ik stel de maximale tijd van 2 weken voor. Ten eerste kan Rick dan fatsoenlijk op vakantie (als hij dat zou willen) en ten tweede is het al met al natuurlijk een behoorlijke onderneming (waarvoor veel geregeld moet worden) dus dat doe mijns inziens niet voor een paar dagen. Als je het doet, doe het dan goed is mijn idee dus hup, 2 weken en geen ge-maar. Rick geeft namelijk nogal moeilijk uit handen (omdat hij nu eenmaal het/de beste is :-)), maar dit keer duld ik geen tegenspraak. En mochten 2 weken wat lang en eenzaam lijken bedenk ik me, Pamela kan me dan overdag gewoon daar bijstaan ipv thuis. Dan is er toch iemand in de buurt waar ik vertrouwd mee ben. En 's nachts? Juist ja, dan slaap je dus :-))

Uiteindelijk besluiten we dat Rick de eerste paar dagen in de buurt blijft, de eerste uitleg geeft en op bezoek komt zodat hij zich er van kan verzekeren dat alles goed loopt. En dan hoop ik ook echt dat hij met een gerust hart op een welverdiende vakantie zal gaan. Zo ga ik zelf in ieder geval mijn tripje wel bekijken, een vakantie dus! (En ohh... eindelijk een paar dagen verlost van Rick! :-))
Wanneer het gaat gebeuren staat nog niet vast maar het plan is begin maart. Tijdens het gesprek lopen bij ons beiden de tranen over de wangen. In beide gevallen denk ik van pure opluchting. Opluchting dat deze pauze mogelijkheid er dus is. En daarna zien we wel weer verder.

Goed nieuws dus waarbij ik meteen iedereen even wil bedanken voor alle lieve reacties op mijn vorige schrijven. Fijn om te weten dat er zo met ons meegeleefd wordt en oké, ik neem mij hierbij voor om wat regelmatiger van me te laten horen, al zijn het maar een paar regeltjes in het geval dat ik me k-je-weet-wel voel :-)) Moet nog wel internet regelen in de hospice. Anders zit daar weer een 2 weken gat.

Maar het beste nieuws heb ik bewaard voor het einde! Benieuwd? Lees snel verder. Er komt een tweede "Sex and the city" movie! Jawel! Alle dames hebben inmiddels (ongetwijfeld vette contracten) getekend voor film nummer 2. en daarmee kan de komende week natuurlijk niet meer stuk! :-))

Liefs,
Roland
xx