Wednesday, November 21, 2007

Storm!!

Gisteren de (mid)dag afgesloten met een zwembadsessie en dit keer geen verzuip poging van mijzelf al zat Rick natuurlijk wel op scherp op de kant. 't Was nog mooi weer en dat kun je van vandaag absoluut niet zeggen! Het aangekondigde slechte weer is gearriveerd. 2 Dagen te laat maar hoe...!!
Gisteravond op de veranda een mooie zonsondergang gezien maar die 'onstuimige' wolken in de verte zagen er al onheilspellend uit.



<--
Gezien vanaf de veranda. De lantaren hangt nog stil. Of beter gezegd: Hij hangt nog! :-)







Even later nog mooier met die zonnestralen -->







Om half 3 vannacht word ik wakker van een luxaflex die heen en weer kleppert voor mijn badkamerraam. Nogal heftig kleppert eigenlijk, steeds opwaaiend en terugkwakkend tegen het raam. Aangezien ik ook moet plassen druk ik op de bel voor de nachtzuster. Als zij/hij (?:-)) verschijnt doet ze eerst snel het raam dicht en helpt mij dan naar de plee. We besluiten, als ik een kwartier later weer in bed lig, dat we voor dit soort gevallen een steek nodig hebben. Zo'n ding/plastic fles waar je, liggend in bed, in kunt plassen. Liefst in dat ding natuurlijk en niet in je bed:-) M'n matrassen zijn inmiddels weer droog. De bouwer/loodgieter is geweest en het probleem van de druppels uit de lamp lijkt/is verholpen (niet al te hardop zeggen:-)
Met ontspannen blaas slaap ik weer in om uiteindelijk om even na 9 uur m'n bel weer in te drukken. Dit maal om op te staan. Het waait zo hard dat als ik even m'n kop om de deur steek m'n baard er is afgewaaid. Ja écht! Ik heb alleen nog maar mijn goatie over!! Nou ja, het waait en m'n baard is er af maar het één (speciale lééstekens, joepie!) heeft natuurlijk niets met het ander te maken. Ik heb Rick gevraagd hem er af te scheren. Te veel 'gekriebel' in dit warme klimaat, ahum!

Naast waaien giet het ook gigantisch. 't Is nu 13.00uur en het regent aan één stuk door. Rick is vanochtend buiten geweest om te 'redden wat er nog te redden valt'. Een zware lange, dubbele uitschuifladder was in het zwembad gewaaid. Bijna niet te tillen dat ding. Nu drijft er alleen nog maar een klapstoeltje in. Mijn drijvers, die 'olympische' weet je wel, zijn in geen wegen of velden te bekennen. Die liggen inmiddels waarschijnlijk ergens in de buurt van Robbeneiland te dobberen :-) Verder heeft Rick wat boompjes (olijven) beter vast gebonden aan hun stok in de pot voordat ze af zouden knappen. Verder gutst het water in het zwembad heen en weer (golfslagbad?) en hangt er na vandaag volgens mij geen druif meer aan de rank. Eigenlijk zou het me niets verbazen als Sinterklaas zo meteen buiten voor de schuifpui verschijnt. Zo hard waait hier de wind door de bomen en ja, hier in huis waait zelfs de wind! :-) Echt Goed Heiligmannen weer... Mam, stuur je dit jaar ook weer als vanouds een Sinterklaas snoeppakket op? :-))

Rick is nu weg met de auto (naar stadsdeel 4). Hij voor het kopen van o.a. die steek en Bert is mee want die heeft in diezelfde buurt een casting. En lopen of met de (black)taxi is in dit weer geen optie. Zarah en ik zijn dus alleen thuis. En mijn arme kind vind dit soort weer geen succes. Hevig bibberend zit ze onder tafel of stoel en toen het net ook nog even donderde buiten stond ze met staart tussen haar poten tegen m'n stoel aan. Arm kind, ik zou je willen oppakken en knuffelen en in m'n armen houden maar dat lukt me niet. Ook het trucje via de lagere stoel op schoot lukt nu niet. Ze kruipt er steeds angstig onder ipv er op te springen. Het enige wat ik kan doen is scheef uit m'n stoel hangen en haar onhandig aaien met mijn onhandige handen/vingers. Het is meer aaien zoals een baby/peuter aait, waarbij je moet uitkijken dat het arme beest haar ogen niet worden uitgestoken :-) Haar lekker krabbelen, hard in haar nek en achter haar oren wat ze lekker vind, is er niet meer bij. Languit op de vloer liggen spelen en uitdagen evenmin. Alleen als ze op schoot kruipt kan ik haar nog enigzins knuffelen maar daar is ze nu te bang voor, arm kind.

En net als je denkt dat het niet harder kan, juist ja, dan blijkt dat dus toch te kunnen. Daarom nog maar even snel een foto van gisteren ook. Van "huisje Weltevree", met het dak er nog óp wel te verstaan :-))
Het al vaker genoemde 'Lions Head' op de achtergrond.


Hé, daar wordt op de deur geklopt...wie zou dat zijn? 't Is een vreemdeling zeker, die verdwaalt is zeker? Wacht, ik zal eens even vragen naar zijn naam. Vol verwachting klopt mijn hart als de deur open zwaait. De bijna verwachte pepernoten regen blijft uit want... het zijn Rick en Bert (maar). Nou ja, niet zo erg want ik zou die peper krengen toch niet meer van de vloer af krijgen! :-)) ***(zie voetnoot)

Mààr... ze hebben wel een tas vol spullen (kadootjes) van de Roll in Shop bij zich. Als alle surprises uitgepakt zijn vraag ik me af waar de steek is? "Shit" klinkt het, "vergeten!" "Geeft niet" zeg ik, "dan doen we het voorlopig wel met een lege melkfles." :-)
O ja, dat verhaaltje gisteren, over stadsdelen en zo. Het moge duidelijk zijn dat het vandaag overal slecht weer is al zegt Rick dat het 'hier' erger is dan aan de andere kant. Goed, dan zijn wij vandaag dus eens 'van de verkeerde kant' :-))

Liefs,
Roland
xx

***voetnoot:
Verder stond nog iets over een gelijkenis, Sinterklaas, ouwe kop en Rick maar gezien mijn huidige zwemkwaliteiten lijkt het me beter dat ik me niet 'per ongeluk' ineens in het zwemband bevind en dùs heb ik die passage maar even geschrapt. En geschoren ben ik gelukkig ook al :-))