Wednesday, February 18, 2009

Lieve allemaal,

Een heerlijke koele, bewolkte dag vandaag. Het was vorige week geregeld 35'C of warmer dus nu voelt 22' heerlijk koel aan. Prima wat mij betreft al zien de gearriveerde Nederlanders liever een zonnetje denk ik. Wie zijn die Nederlanders? Vorige week kwamen René, Annemarie en Simone al aan en gisteren ook mijn zus. Het eerste drietal is hier op voorjaarsvakantie. En die voorjaarsvakantie valt mooi samen met mijn verjaardag (morgen 19/02) waarvoor mijn zus speciaal over gekomen is.

René en Annemarie hadden net als vorige keer weer een apparaat voor mij in hun bagage (waarvoor dank). Was het vorige keer de minimerc (praat apparaat), dit keer is het een 'medisch' apparaat dat de naam B-E-St draagt. En die afkorting staat voor Bio Energie Stimulatie. Om een lang verhaal kort te maken verwijs ik hier naar onderstaande link:

http://www.jeecee.com/default.asp-id=3&mnu=3.htm

Hier lees je precies wat het inhoudt en als je deze website van JeeCee verder doorleest kom je ook uit op de naam Jacques Caluwé. Jacques en zijn vrouw Jacqueline uit België waren jaren geleden te gast in ons guesthouse. We hadden prima aansluiting en samen met hen bezocht ik oa de opening van het World Sacred Music Festival in Kirstenbosch die ook bijgewoond werd door de Dalai Lama die op dat moment in Kaapstad was. Een niet te missen kans om deze bijzondere man, van wie ik al meerdere boeken las, in levende lijve te zien. Het was een heel bijzondere avond.

Jacques en Jacqueline hebben JeeCee opgezet, een bedrijf dat zich richt op de door Jacques ontwikkelde totaal therapie waarin het accent ligt op lichaamsbeweging en gezond eten, iets dat mij als ex gymleraar natuurlijk zeer aanspreekt. Dit alles valt onder de noemer van alternatieve geneeswijzen. Naast verscheidene centra in België zijn er ook enkele op meer exotische plaatsen waar men voor gezondheidsvakanties terecht kan. Destijds werd ook het plan geboren om in (de buurt van) Kaapstad zoiets op te zetten. Dit laatste is om verschillende redenen nooit van de grond gekomen.

Een aantal weken terug waren Jacques en Jacqueline voor het eerst weer een paar dagen hier op vakantie en ze kwamen ook even bij ons langs, niet wetende van mijn ziekte en huidige situatie. Om weer een lang verhaal kort te maken stellen ze voor 1 van de apparaten, die normaal aan praktijken verkocht worden, geheel belangeloos aan mij ter beschikking te stellen. Een half jaar kunnen we er mee experimenteren. Kijken of het wat doet, zonder wonderen te verwachten overigens. wat dan wel te verwachten? Dat is niet te voorspellen maar het streven is naar een betere kwaliteit van leven onder de huidige omstandigheden. We denken aan minder moe zijn, meer vitaliteit. Dat zou al mooi zijn.

Ondertussen kan Rick hier met het apparaat 'de boer op' om te zien of er een markt voor (te ontwikkelen) is. Op die manier zou het mes dan aan 2 kanten kunnen gaan snijden wat mooi zou zijn voor alle partijen. Er is nog zo veel meer te vertellen over dit alles maar dat gaat mij vandaag niet meer lukken. Wel wil ik Jacques en Jacqueline hartelijk bedanken. Jullie een stel lieve en bijzondere mensen!

Wie ik ook bedanken moet is Rick want het apparaat moet natuurlijk ook nog eens elke dag op mij aangesloten worden wat weer een extra taak voor hem betekend. Ik zou huisje Weltevree bijna het St. Rick's gaan noemen! :-))

Het St. Luke's waar ik de vorige keer over schreef, ligt in de wijk Kenilworth. Van ons af gezien aan de andere kant van de Tafelberg. Ook zij hebben een website:

www.stlukes.co.za/

Ik heb de website door gelezen en het klinkt en voelt goed.

Liefs,
Roland
xx