Saturday, October 03, 2009

Hallo gezellig,


Het is lente in de Kaap en meteen is het zomers warm. En dus zit ik in korte broek te schrijven. M'n ogen half dicht geknepen tegen het felle zonlicht dat buiten op de witte muur weerkaatst. Buiten 'barst het leven uit zijn voegen'. De druif is in een paar dagen tijd veranderd van kale rank in een oase van uitbundig groeiend fris groen. De jasmijn staat vol in de knop, de 'yesterday/today/tomorrow' bloeit al een tijdje. Vogels zijn druk in de weer met nestmateriaal
terwijl bij anderen de jonkies al uitgevlogen zijn. Zo liepen er net 2 jonge duiven de kamer in. Ronald 'jaagt' ze rustig weer naar buiten. Wegvliegen doen ze niet, ze lopen het terras op. Zarah heeft het nu ook in de gaten en gaat op onderzoek uit. Dan blijkt dat deze jonkies nog niet zo goed vliegen kunnen. Als Zarah heel voorzichtig dichterbij komt snuffelen (zo'n held is ze niet), fladderen ze een beetje weg maar echt vliegen is het niet. De jonkies hebben mazzel met een hond als Zarah. Ik denk dat Bello ze wel gegrepen had. Bello die in september al weer 3 jaar geleden overleden was. Zijn dood kwam destijds luttele dagen na het nieuws van mijn ALS-diagnose. Dat kon er ook nog wel bij. In het Engels drukken ze dat als volgt uit: it never rains, it poors!

Maar geen regen op deze stralende, zonnige dag. De jonge duiven laten zich makkelijk vangen en zitten even later veilig op het platte dak van de keuken, om 5 minuten later weer met een sierlijke boog te crash-landen op 1 van de ligstoelen aan de rand van het zwembad. Zarah heeft inmiddels de koelte van binnen opgezocht dus dit keer laten we ze maar.

Overal jong leven dus en binnenkort wellicht ook hier in huis en dan praat ik niet over jonge duiven. Nee, dan heb ik het over een ..... Puppy! :-)) We staan inmiddels op een wachtlijst voor een Jack Russel pup (of 2). Zo'n lief, klein bolletje wol. Dat doet me denken aan de 'oude doos' met foto’s die we gevonden hebben en waarvan ik jullie nog foto’s zou laten zien. Bij deze dan, een greep in nostalgie:


Geen land vol maar een hand vol
*******************************************
Hallo gezellig
****************************************
Zarah & Bello
********************************************
Hier waak ik!
*************************************************

Baasje Roland 'met haar'
*********************************************

Zoals gezegd, een wachtlijst, dus het duurt nog even. Maar iets om naar uit te kijken is het wel.
Dat zijn ook de geplande bezoekers: Gini 12 oktober; Yann (vriend uit Parijs) 16 December en dan praat ik al bijna Kerst! Het gaat te snel. Eerst nog even lente hoor.....

Liefs,
Roland
xx