Tuesday, May 19, 2009

Lekker weekendje, tóch wel ...

Lieve allemaal,


Een heerlijk weekend achter de rug, de nachtelijke hoestaanvallen niet meegerekend dan maar daarover later meer. Mijn zus was er weer en we hebben uren lang samen zitten puzzelen. Heerlijk vond ik het, het gevoel om eindelijk weer eens iets sámen te kunnen doen. En gelachen hebben we ook bij de cryptogrammen (zoals ik op dit moment ook zit te lachen. Pam is aan het stofzuigen en Zarah hangt/bijt in de kop van de zuiger, daarbij grommend en grauwend :-)). Vaak zit je totaal verkeerd te zoeken naar de oplossing van een beschrijving bij zo'n cryptogram. Soms moet je dingen letterlijke opvatten, soms figuurlijk. Zo zaten we bijvoorbeeld bij de omschrijving 'bergruimte' aan allerlei ruimtes te denken waarin je dingen kunt opbergen (schuur, kelder, zolder, kast, enz) en dan blijkt het antwoord letterlijk een 'ruimte in een berg' te zijn: spelonk! :-)) Bij de oplossing van de omschrijving 'vette Scandinaviër' schoten we ook in de lach: 'speklap' (vat j'em?:-)) evenals bij 'verbrande gevangenis': asbak :-))

Vele uren puzzelplezier op de vrijdag, zaterdag en zondag met mijn zus vlak naast me, héérlijk! Het weer was er ook naar. Vóór het weekend waren er storm waarschuwingen op tv. De eerste echte winterstorm was op komst met wind, regen en hoge golven aan de kust. En geregend heeft het! Hard en lang. Voor de rest viel het wel mee, ik heb hier (veel) erger meegemaakt.

Hoe anders dan het weekend er voor. Toen was Annemarie er en die kon zaterdag nog naar het strand bij zon en begin 'twintiger' graden. Voor de locals te fris nu maar voor toeristen heerlijk. (Zelfde als op Curacao dus, Coby :-)) Een typische Kaapse winter dus, storm en regen regelmatig afgewisseld met zon en 'warmte'.

Tja, en dan die vervelende hoestaanvallen. Midden in de nacht. Begonnen op vorige week zondag. En vervolgens ook één in de dinsdag-, donderdag- en vrijdagnacht met als uitschieter afgelopen zondagnacht met 3 hoestaanvallen! My my, het heeft ons heel wat nachtrust gekost aangezien het toch wel gauw zo 1 1/2 tot 2 uur duurt voor de rust is weergekeerd, lees: voor ik uitgehoest ben. Daarbij moet ik dan ook nog eens in m'n rolstoel gezet worden want liggend, half recht op zittend in bed lukt het 'ophoesten' me niet.
Gisteren de huisarts ingeschakeld. Ze kwam meteen langs en nu zit ik aan de antibiotica tegen een eventuele borstinfectie. We gaan zien wat het doet. In ieder geval was afgelopen nacht rustig, zonder 'gedoe' en schijnt vandaag de zon weer volop! En dat laatste kun je zowel letterlijk als figuurlijk opvatten. :-))

Liefs,
Roland
xx