Saturday, May 02, 2009

Koninginnedag drama

Lieve allemaal,


Mensen, mensen, wat een drama op Koninginnedag. Het éne moment sluit ik mijn blog af waarin ik iedereen een fijne Koninginnedag toewens, het volgende moment zetten we de tv aan voor een samenvatting op bvn en zien we de verschrikkelijke beelden. Schrik, schok, afschuw en ongeloof .. elke keer opnieuw. Ik weet niet hoe vaak ik de beelden ondertussen heb gezien maar elke keer kijk je weer vol ongeloof. Het is maar goed dat die auto op de naald klapt want een paar meter verder staat het publiek weer rijen dik. Daar had ie dan nog meer ellende aangericht ....

Even verderop stond mijn vader klaar om muziek te maken tijdens het defilé dat na de rijtoer zou beginnen. Via sms krijgen ze het nieuws van de aanslag en horen ze dat alles verder afgelast is. Als ze vervolgens hun buschauffeur bellen om hen naar de auto's terug te brengen krijgen ze geen gehoor. Later blijkt hij één van de overledenen te zijn..... weer ongeloof bij mij.

*************************

Zoals altijd staat de tijd niet stil en nu is het al weer 2 mei. In de krant lees ik dat de koningin, Maxima en WA komende maandag gewoon aanwezig zullen zijn bij de nationale dodenherdenking op de Dam. Moedig vind ik en ik hoop dat ze een spontaan en hartverwarmend applaus krijgen we het aanwezige publiek als ze aan hun wandeling over het plein beginnen.

Afgelopen nacht heb ik zowaar eens door geslapen met het masker op! Voor het eerst want tot nu toe was mijn record tot 3 uur 's nachts. Nu was het kwart over 6 voor het echt te irriteren begon. Vanaf 11 uur 's avonds is dat toch zo'n 7 uur lang. Da's netjes en ik ben dan ook trots op mezelf :-))

En vandaag nog iets nieuws. Jullie zien of merken geen verschil maar dit stukje schrijf ik zittende op mijn lazy boy. Heerlijk achterover leunend met het draadloze toetsenbord op schoot. Ik blij want zo houd ik het langer vol. Rick blij want zo ben ik lekker rustig. Jullie blij want er is weer iets te lezen :-))

Liefs,
Roland
xx