Saturday, January 12, 2008

hete zaterdag

Lieve allemaal,

Geen zorgen, alles prima hier. Ik heb geen serie van 'off' dagen waardoor ik niet schrijf. Gewoon even wat minder inspiratie en daarbij is het mooi weer en lig ik elke middag zo'n 2 à 3 uur aan één stuk in het water. Héérlijk!! Beetje dobberen, beetje rekken en strekken en je wordt er ook heerlijk bruin van. Iets anders dan die bleke 'winter koppies' van jullie ;-)) Nee, niets te klagen hier.

't Wordt wel tijd om eens wat vaker de deur uit te gaan om inspiratie op te doen. Om dat te vergemakkelijken zijn we aan het zoeken naar een rolstoellift. De trap bij de voordeur kom ik alleen met Rick niet meer af en op en dus moet er altijd iemand anders aanwezig zijn als we weg willen en 'spontaan' weg willen kan dan een probleem zijn. Daarnaast is het een aardige krachtsinspanning voor mij dus ik moet me wel goed voelen ook. Zo'n lift waar ik met rolstoel en al mee omhoog en omlaag kan zou een uitkomst zijn. Ik had het er van de week met Rick over. "Zo'n stoeltjeslift kan nu ook nog wel" zei ik 'maar stèl dat einde jaar weer terug kom en ik minder goed kan opstaan bijvoorbeeld, dan is zo'n plateau voor rolstoel en al makkelijker." Jullie zien, ik kijk voorzichtig af en toe verder vooruit dan m'n neus lang is. Tja, af en toe is lange termijnplanning ook nodig. En er klonk geen "Oh no..." uit Rick zijn mond ;-)

Andere lange termijn planning kwam ook grappend aan de orde... begrafenis. We keken een Engelse komedie/film, 'Death at a funeral' genaamd. Was heel leuk en ergens in de film, toen er ruzie over een parkeerplaats ontstond, zei ik droogjes tegen Rick; "Noteer even, voor voldoende parkeergelegenheid zorgen bij mijn begrafenis" ;-))
Veel verder dan dat ben ik nog steeds niet gekomen. Het staat nog te ver weg van me om me daar al gedachten over te maken. Alhoewel, laatst had ik ook een idee van een 'ruw' wit beschilderde kist, zo'n mooi 'oud hout' effect, 'white wash" en dan klaprozen er op geschilderd zodat het lijkt of ik in een veld met bloemen lig. Lijkt me een leuk idee om de boel een beetje op te vrolijken en 't is voor jullie ook wat leuker om tegen aan te kijken, niet dan? Desnoods zetten we verf en penselen neer en kan iedereen bij binnenkomst z'n eigen bloem op de witte ondergrond schilderen. Dat vind ik nou zo'n leuk idee!! Meteen die stijve, droevige begrafenis sfeer doorbreken en samen een leuke kist schilderen... vraag me alleen af of de verf droog moet zijn voor ik de 'vlammen' in ga. Moet ook geen giftige verf zijn dus... mag waterverf?
Verder alleen wat vage ideetjes van een aantal liedjes die gespeeld kunnen worden maar daarmee houdt het op. Komt nog wel denk ik maar dat houdt me nog niet zo bezig.

Verder heeft Rick een nieuw 'surround sound' dvd systeem gekocht en lijkt het of we in een bioscoop zitten als we nu film kijken. Wat een geluidje zeg!! En 't ziet er nog mooi uit ook met speakers als pilaren en de dvd speler zelf ook op een pilaar (Samsung voor de kenners). Klein nadeeltje is de zwarte afstandsbediening met in het donker van de avond voor Rick onleesbaar kleine knopjes... ;-)

Goed, Mirella komt binnen en ik ga ook de zon en het water opzoeken. Later dan gezellig een braai met z'n allen en zo is deze dag dan ook al weer voorbij.

Liefs,
Roland
xx