Monday, January 21, 2008

Rick weer:



Ah, zie dat Roland de 18e voor het laatst 'gepost' heeft, dus neem nu even zelf de honneurs waar (Rick)... Hij ligt op het ogenblik op bed, de internet telegraaf en volkskrant geven weinig interressants, de mail box was leeg, dus even wat typen dan maar... Roland 'blogt' niet veel, want... we hebben natuurlijk WEL de Australian Open Tennis Championships die hier aanstaan !

Het gaat de laatste paar dagen weer lekker hoor, de lezers hoeven zich niet ongerust te maken ;-) Mentaal gezien dan he ! Die motoriek van Roland wordt er niet beter op, das inherent aan Als, het gaat er om hoe je de 'klappen' die je krijgt verwerkt, en het gewichtsverlies heeft een plaatsje gekregen, en we doen er wat aan. Straks, om 10.15 komt onze arts even bloed afnemen, want van nederlandse zijde het verzoek gekregen om diabetes en schildklier werking te laten kontroleren, zodat dat uitgesloten kan worden. We vermoeden dat dat wel snor zit, zal ons erg verbazen als die kilo's daar in zijn gaan zitten. Uitslag bloed onderzoek later deze week, en jullie horen wel wat de arts nog meer te vermelden heeft. Stoelgang is met een loud BANG zaterdag ook weer op gang gekomen, dus dat werkt ook allemaal weer goed !

Sinds een week wat meer op het eten gelet (en het drinken) en als straks Roland wakker wordt even kijken op de weegschaal of dat wat resultaat heeft geboekt. Astronauten voer nog niet gevonden hier, wel poeder (dank je wel Dicky) dat je verwerkt tot een soort milkshake waar extra calorieen inzitten, en dat af en toe, in plaats van water of sap, drinken. Wat vroeger op de avond eten, zodat er tijdens het film of tv kijken 's-avonds nog ruimte is voor kalorie rijke toetjes (voor Roland dan he) ! Zelf probeer ik er nog wat kilootjes af te krijgen (sorry Rene, die lat verleg ik wel over een paar jaar, nu nog niet ;-) en bij Roland moeten er als het even kan wat kilo's bij, dus hier hebben we nu een stereo ijskast, het linker deel is volvet en gericht op gewichts toename, het rechterdeel is vet vrij, en gericht op gewichts AF name. Dus uitkijken geblazen met wat je zoal uit dat ding pakt ;-)

Afgelopen dagen overheerlijk weer geweest, wat betekent dat opstaan plezieriger is geworden voor Roland,.(en voor mij, laten we eerlijk zijn!).

Waaat ? hoor ik u vragen, wat heeft dat er nou mee te maken ? Awel, met mooi weer buiten is het zwembadwater lekker warm, en kunnen we in plaats van douchen, lekker in het zwembad liggen weken, die 18.000 liter merken echt niet of je er nu 'schoon' in plonst of ehhh, ongedouched zullen we maar zeggen, plus de filter installatie houdt het water lekker schoon. Aangezien motoriek minder is, is douchen moeilijker geworden, dus we nemen het er op die manier maar van, niet dan ? En voor de rest van de week zijn de vooruitzichten goed, dus de douche zal zeker geen overuren draaien. Zomer in volle gang, en de rest van de week blijven de temperaturen boven de 25c, dus ......

Vrijdag avond waren we bij David en Andrew te eten gevraagd, dat was ontzettend gezellig, wat een prima avond hadden we daar. Ze hadden twee andere kennissen uitgenodigd en het was leuk om ook die weer even te zien. Jaime, Rolands vaste tennispartner toen hij nog in Z A woonde, kwam ook even hallo zeggen, die hadden we hier nog niet gezen. Deels omdat hij een druk leven heeft en veel reist, deels omdat hij het 'moeilijk' vond om Roland zo te zien.. jammer maar waar. Die 'barriere' is nu genomen, en hij kwam met het idee om de finale van de heren enkel met het Australian Open met zijn allen bij ons te komen kijken, maar pas NA de vraag of we wel een goed tv scherm hebben, ja hallo zeg, is de paus katholiek ??? ;-) Dus volgend weekend zit de hele bups hier, en kijken we met zijn allen naar de finale, hardstikke leuk natuurlijk !! Verder is het eerste wat moet gebeuren als Roland zijn slaapkamer uit komt rollen, de tv aan, kijken wie er spelen, en genieten van het tennis. Ik zelf geef er niet zo veel om, maar de wedstrijd Federerer /Titovich (of hoe die man ook heet) die was zoooo goed, daar keek ondergetekende ook naar !!! Hebben we met zijn tweetjes met volle teugen van zitten genieten.. dat was zaterdag ochtend .... gevolg was wel dat de klimplanten die in de tuin staan, en waar ik op een paar plaatsen ook de klim voorziening aan de muur zou maken, een daggie moesten wachten. Na 12 uur staat op die muur de zon, en dan werk je natuurlijk niet.. Dus dat zondag even gedaan, om er achter te komen dat het ZO simpel nou ook niet was, dus vandaag de andere helft doen, op zondag boor en hamer je niet in een woonwijk, je wilt je buren daar niet mee lastig vallen, als ze van hun rust genieten in hun tuin of patio natuurlijk !

Zo moeten er hier en daar in dit pas verbouwde huis (ik woon er pas een half jaar in voor diegenen die dat niet weten) nog wel wat meer klusjes gedaan worden, en daar deze week maar weer eens mee verder.... wat dat betreft ben ik aardig lui geworden, en Rolands aanwezigheid is daar niet langer een excuus voor, want ZO high maintenance is hij nou ook weer niet ;-) Dus deze week, als het goed is, wordt de 'vervelende klusjes' week, die al heel lang op zich laten wachten, en die ik steeds met veel plezier heb uitgesteld ! Ahhh, de bel, ik ben zo terug bij de blog, Roland is wakker, en klaar om op te staan, hij 'komt' vandaag even 20 minuten te vroeg, toe maar, goed geslapen denk ik !!!

Ja ! Daar ben ik weer, werd begroet door een grote smile, dat betekent dan dat hij goed geslapen heeft.. na het ritueel (toilet, tandenpoetsen en gezicht wassen) op de weegschaal, voor het eerst sinds we ons concentreren op gewichts toename, en ZONDER ons zelf voor de gek gehouden kunnen we verheugd mededelen dat YES YES YES er zitten ANDERHALVE KILO aan !!!!!!!!! DAT is een goed begin van de dag, kan ik jullie wel vertellen... !!! Daar zijn we mee op de goede weg, die dokter komt er even goed natuurlijk wel aan, even kontrole en wat dies meer zij, maar we doen het goed !! Yippieeeyaheeh !!!!

Dan vandaag concentreren op hoe we die stoel met speciale leuningen hier naar toe kunnen krijgen zodat Roland wat makkelijker kan typen en eten, (das 'huiswerk' voor de nederlandse delegatie, wie gaat dat regelen !) en van de leverancier gehoord dat de chair lift, die op de voortrap van het huis moet worden gemonteerd, inmiddels ergens in de lucht hangt !! Die moet uit Engeland komen (daarom heet dat ding natuurlijk ook 'chair lift' en niet stoeltjes lift denk ik ;-) Met een beetje mazzel zit die dus dit weekend op zijn plek, zodat wandelen langs boulevard, shoppen en tripjes maken, stukken makkelijker gaan worden !!! Electricien bellen voor de stroom toevoer, en zo hebben we vandaag dan weer wat huiswerk te doen !

Op het ogenblik staat onze interieur verzorgster enthousiast met de stofzuiger te zwaaien, horen en zien vergaat je ! Er wordt gewerkt in huisje weltevree, heerlijk zo na het weekend...

Nou lui, het is inmiddels even over tienen, dokter staat zo voor de deur, dan even boodschappen doen, en aan de slag met de klim faciliteiten voor de planten, dat mot... volgende keer meer, maar, hier gaattie goed, dus not to worry !!!

Liefs en garoetjes van Rick en Roland (en the doggy natuurlijk) uit Kaapstad !!!

xx