Tuesday, February 26, 2008

And the Oscar goes too...

Lieve allemaal,

Zo, de Oscars zijn weer voorbij. Vanaf 4 uur 's middags de 'rode loper' zitten bekijken van verschillende zenders. Allemaal hetzelfde dus maar ieder met zijn eigen commentaar. Dan van 7 tot 11 de uitreiking zelf. Jeetje, 7 uur (!!) televisie voorbij in een flash. Op het einde was ik ook doodmoe van m'n eigen commentaar leveren en kom ik geen woord meer uitbrengen. Maar leuk was het wel ;-)

Het was slecht weer in L.A. of 'Lala land' zoals vriend Gerald het noemt die er nu sinds een paar jaar woont. Weerberichten kwamen aan de orde waarbij ook de wind van belang was. Dit natuurlijk ivm het 'opwaai gevaar' van de dunne jurkjes van de actrices. Nóg een 'nipple scandle' in prime time kunnen we natuurlijk niet hebben! Zo te zien liepen veel van de (te) dunne actrices trouwens zélf óók het gevaar 'op' te waaien bij het eerste het beste zuchtje wind.
Bij een vreselijke jurk met rode strikken en een onduidelijke, andere wanstaltige decoratie roept Rick: "Die vrouw ziet er uit als een kerstbal." "Van de blokker." voeg ik er aan toe. ;-)
Verder valt het op dat bijna niemand van de dames een ketting om de hals draagt wat de boel wel erg kaal laat en een lege indruk achter laat. Waar is "Diamonds are a girls best friend"? Pas op het einde van de avond wordt duidelijk waar alle kettingen zijn. Nicole Kidman, die niet op de rode loper te zien was, heeft ze allemààl om!! Sorry, normaal heeft ze wel stijl en klasse maar dit kàn niet hoor.
"Hollywood Royalty' werd het ook wel genoemd. Tja, wat moet je als Amerika bij het gebrek aan échte royalty en met een aap als Bush in je witte huis? 'King" Jack Nicholson zat zoals altijd op de eerste rij, genomineerd of niet met die 'zelf ingenomen grijns en die eeuwige belachelijke zwarte zonnebril op zijn kop.

Johny Depp doet echt hélemaal NIETS bij ons (Rick en ik). Wat een geflipte hippie zeg.
Cameron Diaz is LEUK!! Een heerlijk, spontaan 'gein-porum' dat zichzelf ten minste niet zo serieus neemt.
Viggo Mortensen, 'loose that beard'!
En mevrouw Beckham? Waar was Posh? Was zij de enige die daadwerkelijk op de wind was weggewaaid of is ze nog niet diep genoeg ingeworteld in de Hollywood Royalty-culture en moet ze eerst nog wat jaartjes oppassen op de kleine van Tom en Kathy voor ze een uitnodiging voor het oscar bal kan verwachten?
'Speaking of the (scientology) devil'... wáár wàs Tom??

En zo kan ik met gemak doorgaan en vul je dus 7(!!) uur onzin. ;-))

Maar tot slot, de oscar voor "Best supporting Fabric" ging volgens onze eigen deskundige mening naar de witte jurk van die zwarte dame met enorme boezem. Dat dié tieten er niet uitrolden was met recht een klein wonder.
En zo waren het al met al leuke, vermakelijke uurtjes.

Zojuist kwamen Pa en Ma weer binnen gelopen. Hun 2 weken zijn nu nog 2 dagen (morgen tel ik nog mee want ze vliegen pas om half 11 's avonds). En zoals het begon, zo eindigt het ook: bewolkt en regen.
Langzaam komt de herfst er hier aan, dat is al af en toe te merken. Mijn 5 maanden zijn nu nog 5 weken. En zo gezellig en leuk als het hier is, ik kijk er ook weer naar uit om straks weer lekker in mijn eigen huisje te zijn. En de lente zien te ontwaken in Amsterdam. Wandelen in het Vondelpark of langs dat prachtige stukje Amstel vlak bij mij om de hoek.

Of zoals ze in 't Oosten des lands zeggen: "D'r is een tiet van komm'n en een tiet van goan." En die tieten-Oscar gaat naar... ;-)))

Liefs,
Roland
xx