Friday, August 28, 2009

Hallo gezellig,


Zo, hoe gaat het er mee? Hier in Kaapstad prima! Met mij gaat ie zoals ie gaat. Geen schokkende wijzigingen en met Rick gaat het ronduit goed. Afgelopen maandag had hij controle in het ziekenhuis en alles was prima. Medicatie bijgesteld en over een half jaar terugkomen. Vliegen mag ook weer en inmiddels heeft hij een nieuw ticket geboekt voor 10 september. Al met al een maand later, dat valt nog reuze mee. Een heel snel herstel dus.

En dan nu werken aan een verandering van levensstijl, onder andere meer bewegen (draaien aan het stuur van je auto en lopen in de supermarkt vallen daar niet onder! :-)) Een vriend van Rick fietst en sport heel veel en gaat hem hierbij helpen/steunen/motiveren. Samen hebben ze woensdag een fiets voor Rick gekocht. Type mountainbike met veel toeters en bellen waaronder een hartslag meter. Dat is mooi want daarmee houd je goed in de gaten of je binnen de gestelde hartslag grenzen blijft. "Het enige wat je wel zelf moet doen is trappen" aldus Rick's nuchtere commentaar ... :-))

Op dit moment van schrijven (vrijdagmiddag) zijn ze onderweg voor ritje nummer 2. Ronald 'past op ' mij. Pam heeft zich gisteravond ziek gemeld en zo zie je maar weer hoe belangrijk het hebben van goede vervanging is. Ronald is in een paar weken tijd uitgegroeid tot precies dat: een prettige, kundige helper.
Zarah ligt in zwijm op haar kussen. Het gaat goed met haar al merken we de laatste tijd dat ze doof wordt. Als Rick straks terugkomt hoort ze bijvoorbeeld niet meer het tuinhek buiten maar heeft ze het pas in de gaten als hij goed en wel in de kamer is. Tja, ouderdom komt met gebreken (helaas beperken gebreken zich niet tot ouderdom ...)

En zo pruttelen we hier maar door. De dagen lengen al merkbaar. Buiten is het mooi, rustig en kalm weer. Binnen stormt het rond Zuid-Afrika's nieuwe atletiek sensatie, die wereldkampioene werd op de 800 meter: Caster Semenya. Is ze man of vrouw? Een thema dat eens in de zoveel tijd speelt maar niet nieuw is. Het speelde al ten tijde van Fanny Blankers Koen. Over een paar weken weten we meer. Voorlopig is ze een heldin hier in Zuid-Afrika. Amandla!

Liefs,
Roland
xx