Wednesday, November 14, 2007

De zoektocht naar Evita (serie II)




RA RA, wie/wat ben ik?

Hint 1: het heeft te maken met m'n Apple laptop op schoot en m'n rolstoel...

Hint 2: apple op rolstoel...


Antwoord: een McDonalds filiaal, een "MacDrive" :-))


Dat schoot me ineens te binnen toen ik gisteren laptop voor lapdog wisselde. En ik vond hem wel leuk gevonden al zeg ik het zelf. Minder leuk was dat ik lapdog vanochtend voor het eerst over haar pootje heen reed. Luid gejank en gepiep en met geheven voorpoootje, oren plat op de kop en staart tussen de poten hinkte ze heel zielig in het rond. Mijn arme meid!! Gelukkig heeft ze er niets aan overgehouden en loopt ze nu al weer normaal rond op alle 4 haar pootjes. Sorry meis...

Om nog even op gisteren terug te komen, over de pgb-escort. Vandaag lees ik dat ze het in Zwitserland nog anders aanpakken. Uit de krant (van wakker Nederland) citaat:

-------------------------------------------------
Zwitsers zoeken vrijwilligers voor seks met gehandicapten
AMSTERDAM - Een Zwitserse liefdadigheidsinstelling is op zoek naar vrijwilligers voor seks met gehandicapten. De organisatie verzorgde al erotische massages voor mensen met een handicap en wil nu ook in geslachtsgemeenschap voorzien.
"Het taboe moet maar eens doorbroken worden. Seks is een menselijke behoefte zoals eten en drinken", zegt voorzittter Aiha Zemp.
De oproep trok in totaal negen mannen en vrouwen aan die seks aanbieden. Onder de vier huidige mannelijke masseurs zijn ook twee homoseksuelen.
-------------------------------------------------

Mmm...misschien zomer 2008 maar eens een reisje naar het land van de Milka koeien plannen :-))

MAAR...wat heeft dat allemaal te maken met de titel van vandaag? Een nieuwe zoektocht naar Evita? Paniek bij Joop van den Ende producties? Heeft Brigitte een been gebroken bij de repetities? Heeft Willem Nijholt haar express van de trap geduwd? (hij wilde immers Suzanne toch liever regisseren?) Het zou zo maar kunnen zijn, toch?
Nou, niets van dit al. Ik begin mijn eigen zoektocht naar mijn eigen 'Evita'. En dat heeft alles te maken met een sms'je wat we vanmorgen ontvingen van Washfieka. Wahsfieka was(h)foetsie....excuus was/is dat ze met een ziek familielid naar het ziekenhuis moest. Dit begrepen wij zeker wel? Nou nee dus! Op de 2de dag van je aanstelling al niet komen opdagen, da's niet echt kosjer (of halaal) volgens ons. Nu hoor ik u al denken, maar het zou toch echt waar kunnen zijn? Ja dat zou kunnen mààr...in onze guesthouse periode hebben wij dit (smoesje?) al zoooo vaak gehoord, wij trappen daar heel resoluut niet meer in. 1 van onze schoonmaaksters destijds presteerde het nota bene om haar eigen vader 2x in 1 jaar te laten overlijden! Nu hoor ik u al denken, maar het zou toch echt waar kunnen zijn, als ze bijvoorbeeld een biologische vader en een adoptie vader heeft? Ja dat zou kunnen maar wij trappen daar dus niet meer in. En 'niet opdagen' gebeurd altijd via sms. Nooit dmv een rechtstreeks telefoongesprek.....

Dit was allemaal vanochtend om half 7 al terwijl ik nog prinsheerlijk in dromenland vertoefde op mijn nieuwe 'prinselijke' matrassen. Ze liggen zo lekker dat ik gisteren een gesprek opving tussen Bert en Rick waarin het ging over mij naar 'hiernaast' verbannen en zij slapen op mijn matrassen...uitkijken dus ;-)
Afin, toen ik wakker was en op de bel drukte verscheen Rick om de hoek van de deur en geen Washfieka. Hij vertelt me het Washfiekawasfoetsie verhaal en dan zit er dus niets anders op dan dat Floortje Nigtegaal voorlopig het ochtendritueel weer op zich neemt. Zo gezegd, zo gedaan en na wasprogramma 1 zit ik net aan mijn ontbijt als Bert binnenwandeld voor een bakkie Nes. En als Rick ook hem het Washfiekawasfoetsie verhaal verteld roep ik ineens "Geeft niets. Doen we gewoon onze eigen Zoektocht naar Evita. Het duurt een seconde voor het kwartje valt en aangezien ik zelf al in een deuk van het lachen lig (en dan onverstaanbaar ben) moet ik het nog een keer herhalen maar dan begint ook Bert te lachen en zegt meteen dat hij dan de rol van Willem Nijholt wil hebben. Rick mag dan in het jurypanel (Gordon bij Idols verbleekt erbij) en de opzet van onze eigen Evita zoektocht krijgt vorm. We zetten een advertentie in de krant (rubriek 'Private nursing') en zullen dan een voorselektie van geschikte zusters maken. Wekelijks valt er 1 af en u, mijn publiek, mag meestemmen via de blog. En uit het stempubliek trekken we 1 gelukkige winnaar. Hij/zij wint een wasbeurt van Evita (wel ff je eigen ticket regelen). Dus let op, binnenkort gaan we van start. :-))

Hoe dan ook, vreselijk gelachen alleen om het idee al. Die advertentie gaat er komen, de zoektocht naar een 'reliable nusre' ook. Iemand waar we van op aan kunnen, 5 maanden lang liefst. En als het kan ook liefst iemand zonder familie ;-)

Verder vandaag heel slecht weer hier (bewolkt/miezerregen). We lezen dat het erger kan. In Nederland verwachten ze vandaag de 1ste sneeuwbuien. Als Rick later met een grote juten zak op zijn schouder thuis komt denk ik in eerste instantie dat hij met een baal rijst thuis komt. Hij gaat namelijk nasi maken vandaag (kan ie als de beste), dus dat idee vind ik zelf zo gek nog niet. Als hij zegt dat er zout in zit kijk ik hem niet begrijpend aan. Een flits van een zout strooiende Rick schiet door me heen. Maar 't vriest of sneeuwt hìer toch niet? Dan legt hij uit dat deze baal zout 1 lading zout voor de Koi vijvers is. Huh? Zijn dat zout water vissen dan? Daarom doe je dus nooit zout op Sushi...ze zijn al vòòrgezout!! Nuttig! :-))
Maar ook dat is het niet. 'Biologisch evenwicht' van het water, dat is het. Infecties en parasieten hebben dan minder kans van slagen om de vissies ziek te maken. Goed, dan weten we dat ook weer.

Ten teken dat Zarah het over haar poot rijden van vanochtend al weer volledig vergeten is, ligt ze nu met haar hoofd plat op de grond tùssen m'n voor- en achterwielen. 't Lijkt me beter dat ik nog maar even niet wegrij....

Naschrift

Naschrift, onder het genot van al heerlijk geurende nasi uit de keuken...

***Wat u niet ziet maar ik wel weet is dat de vorige post (Zoektocht naar Evita) gemaakt is op 2 computers. De tekst op m'n Mac maar omdat ik het (ongebruiksvriendelijke?) fotoprogramma daar nog niet onder de knie heb, is de foto met de andere laptop geplaatst (met good old Windows). En terwijl Rick via zijn computer die foto op de blog zette, brandde er een pan met sate saus aan....

Beide computers kunnen echter niet de filmpjes van mijn camera afspelen dus bewegende beelden kan ik jullie nog even niet bieden. Ik denk dat ik daarvoor eerst de software van mijn Olympus camera moet downloaden of zo. Gaan we mee aan de slag. En met de Mac manual trouwens ook ;-)

***Speciaal dankwoord aan mijn moeder. Ze is vandaag toegetreden (opnieuw toegetreden moet ik zeggen) tot de "Orde van de emailende moeders". Toen ik nog in Kaapstad woonde heeft ze ooit een computer starterscursus gedaan om me te kunnen emailen (onder het toeziend oog van mijn vader). Na mijn terugkeer in Nederland is ze het allemaal weer snel vergeten. Maar nu dus toch weer opgepakt. Vandaag haar 1ste email weer ontvangen. Way to go mam! :-)

*** Vanmiddag in bed tijdens m'n dutje speelde nog even de Evita productie door mijn hoofd. De veranda is natuurlijk ideaal voor be balkonscene. En de trap is een echte Evita trap.
Trouwens het mag ook een Evert zijn hoor. Mannelijke nurses worden aangemoedigd om mee te solliciteren. :-))
Heb jij nog verdere suggesties, dan hoor ik ze graag.