Friday, July 25, 2008

Oh wat een lekker daggie ... ;-))

Vrijdag alweer, de tijd vliegt !! Woensdag was het dan eindelijk mooi weer.. ook hier zitten ze er wel eens naast met de weeer berichten, dus maandag en dinsdag waren nogal frisjes, en zeer mistig ! Dus... toen het woensdag dan eindelijk heel zonnig werd, en het er echt veel belovend uitzag, hebben we de stoute schoenen aangetrokken en hebben we een tripje over het schier eiland gemaakt.. in het rijtuigje, reden we naar .... de pinguins...



Heerlijk open ook nog, af en toe dan !!! Prinsheerlijk in de koets ;-))

Een klein uurtje rijden hiervandaan, aan de False Bay kust.. De 'warme' kust, omdat het water daar meestal zo'n 20 tot 24 graden warm is, en aan deze 'koude' kant waar wij zitten, vaak niet warmer dan slechts 8 - 12 graden.... Daar kan je dan ook 'zwemmen met pinguins' als je dat wilt. Boulders beach, bij Simon's town, die plek hebben de jack ass pinguins (zo genoemd omdat ze het zelfde geluid maken als ezels) een jaar of 10 geleden uitgezocht om er een kolonie te stichten, en dat is nu een grote touristische trekpleister.. We hebben nog even gekeken of we nog 'ouwe bekenden' zagen, maar ze lijken allemaal zo ontzettend op elkaar, geen idee of er wat van 'onze' pinguins tussen zaten.. Een jaar of 7 geleden strandde hier namelijk een container schip voor de kust, met een grote oil spill tot gevolg, en vele duizenden pinguins zaten onder de olie. De bewoners van kaapstad werden toen opgeroepen om pinguins te komen schoonmaken, als ik het me goed herinner waren het er zo'n 12.ooo stuks, en dat was een hele operatie in een enorme loods, niet ver hier van daan.

Honderden Cape Tonians gaven hier toen gehoor aan, en werden vrijwilliger pinguin schoonmaken, wat een ervaring was dat ! Wij deden ook mee met een stel vrienden van ons, avond aan avond (wij deden de 'avond ploeg', drie weken lang van 6 tot 10) pinguins schrobben. De eerste paar dagen moesten we de holding pens schoonmaken (lees stront ruimen), daarna mochten we door naar de ploegen die 'force feeden' deden, sardines in de bekkies van de pinguins duwen zodat ze die doorslikten, en daarna het 'echte' werk, het actuele schoonmaken en schrobben van de diertjes. Deze handelingen werden je niet in dank afgenomen door de vogels, en je moest echt dikke handschoenen aantrekken om dat te doen, en met zijn tweetjes vasthouden, anders kon je een behoorlijke knauw krijgen van ze, als dank ;-)) Dat schiet me zo ineens te binnen nu ik over die pinguins schrijf. Kaapstad op zijn best was dat, een geweldig saamhorigheids gevoel met mensen die je helemaal niet kende, allemaal het zelfde doel voor ogen, zoveel mogelijk dieren redden van een anders vreselijke dood. Een geweldig dankbaar werk en een ervaring om nooit te vergeten.. (weet je nog Gerald ?)




Even op de foto klikken, dan zie je ze hopelijk !!! Ze zijn vrij klein, die soort die hier voorkomt.

Terug via Scarborough en misty cliffs richting Chapmans Peak drive, een van de mooiste stukjes van het schier eiland, helaas was die 'drive' gesloten wegens rotsblokken die weer eens na de regens naar beneden waren gekomen, dus die doen we nog eens over.. Wel een mooie foto van Misty Cliffs, weet je gelijk waarom dat plaatsje zo heet !!



En vooruit dan, nog een foto, ditmaal vanaf Kommetjie richting Hout Bay, gelegen in een mooie wolken sluier, zie je in de zomers van ons nooit, alleen in de winters zo, prachtig !



Via dit plaatsje weer richting Kaapstad gereden, via de Ou Kaapse Weg... richting huis, en na ruim drie uurtjes rijden waren we weer thuis.. prachtige dag was dat, en die staat weer op de lat ! Eenmaal thuis aangekomen was Roland wel aardig moe, dus die ging een dutje doen, een klein uurtje, en daarna 's-avonds filmpje gekeken... Roland in zijn 'luie stoel' en zarah werd ineens solidair en dacht bij zichzelf, even kijken hoe die rolstoel nou ligt, effe proberen, en dat hebben we ook vastgelegd, dus hierbij dan het laatste fotootje van een dag die heel geslaagd genoemd mag worden !!



Tot de volgende keer maar weer, en een prettig weekend allemaal !!!

Rick en Roland