Thursday, November 15, 2007

(galgen?) Humor :-))

Donderdag, geen idee van de datum eigenlijk. Eens kijken, ik ben al bijna 2 weken hier, dus 14 (minus 2) + m'n vertekdatum opgeteld,,,dan kom ik uit op de 15de of zo. Klopt dat? Maar wat maakt het eigenlijk uit? Je leven wordt heerlijk simpel als je geen verplichtingen meer hebt qua werk en zo. Elke dag is een zaterdag, of woensdag of wat voor 'n dag je maar wil. In Amsterdam keek ik op m'n wekelijkse agenda om te zien welke afspraken er stonden voor die week. Keek ik ook nooit naar de datum. En een horloge draag ik ook niet meer. Doe waar ik zin in heb wanneer ik het wil. Eet wanneer ik trek heb, althans ik vraag er dan om. In Amsterdam werden de dagen wel eens 1 grote grijze brei. Maar dat is dan natuurlijk weer minder gewenst. Hier blijf ik wel meer bij de tijd en dat is prettig.

Als Rick naar de gym is (elke dinsdag en donderdag) komt Bert binnen. Ik zit al te mailen en hij schuift bij aan tafel met voor allebei een bakkie Nes en begint ook te computeren. Ter begroeting loopt Zarah vrolijk kwispelend op hem af en even later heeft ze voor elkaar wat ze wil. Ze zit op schoot en als Bert niet uitkijkt typt ze vrolijk mee. Ik ben vandaag wat meer bezig met persoonlijke emails (Zus, ik hou van je!:-) en zoek op de Olympus website naar software die ik kan downloaden. Vind wel wat maar 't helpt niet. Nog steeds 'ondersteund' m'n computer het 'movie file' van m'n camera niet. Dus dan maar support mailen om te vragen hoe dat zit. Kijken of dat wat oplevert. Ik zal niet rusten voordat jullie eigen geschoten filmpjes kunnen zien.

Over schieten gesproken. Een paar dagen geleden las Rick de handleiding die bij de rolstoel hoort. Hij leest van de index voor: "Trouble shooting, page 13". Als hij bij pagina 13 is doet hij als of hij aandachtig leest. Als hij opkijkt zie ik een vette grijns op zijn gezicht. Langzaam komt zijn hand omhoog met uitgestrekte vinger gericht op mij. Een andere vinger haalt een denkbeeldige trekker over en hij schiet waarna hij buldert van het lachen en ik ook. Ok ok, ik snap het: I am Trouble ;-))
En gisteravond nog zo 1. Hij herinnerd me er aan dat ik al in een elektrische stoel zit. Hij hoeft hem alleen nog maar in te pluggen! Nou ja!! :-))
Rene en zijn oom Jan aten mee met de nasi en de grote pan ging schoon op. Zoals jullie hebben kunnen lezen vlogen Rene en Jan ter begeleiding met mij mee naar Kaapstad. Hun 2 weken zit er bijna op. Ze zijn flink opgeschoten in het huis van Rene en dit weekeinde gaan ze weer terug. Ik blijf nog even. Mannen, bedankt.
O ja, en de nasi was heerlijk maar dat zeg ik natuurlijk alleen maar omdat anders m'n stoel meteen ingeplugd wordt! :-))
Heerlijk die galgenhumor. Toen Rick in augustus 2 weken bij mij logeerde en ik hem op een middag, liggend op de bank vroeg of hij mijn kussen uit m'n slaapkamer wilde halen zei hij voor de gein "Nee". Waarna ik heel droogjes zei: "t Is of m'n kussen pakken, of je koffer." ;-))

Deze foto nam ik vanmorgen om nog maar eens te benadrukken hoe voorzichtig ik moet zijn als ik wegrij. Als ik langs de zijkant van m'n stoel naar beneden kijk zie ik een slapende Zarah. Het lijkt wel alsof ze klaar ligt voor de guillotine, zo met haar kop tegen m'n voorwiel aan! TJAK...kop d'r af! Ik griezel bij de gedachte alleen al. Gelukkig komt Bert daarna binnen en vind ze een veiliger plekje dan zo bij mijn wielen. Zoals jullie al zagen, bij hem op schoot.

De lage bewolking die gisteren de hele dag Lions head aan het zicht ontnamen zijn vandaag opgetrokken. Het waaide daarbij wel hard vanmorgen. Zomers is dat hier vaak een teken van mooi weer op komst. Nu, laat in de middag (half 5), breekt het zonnetje door. Rick en Bert roken een sigaretje achter in de tuin. En ik, ik denk dat ik ook maar eens naar buiten ga. Tot morgen.