Monday, August 11, 2008

Koooningklijke knikjes ;-)



Tijdje geleden alweer zie ik, dus tijd voor een blogje. Gewoon een beetje lui geweest met het bijhouden van de berichten, en dat nu proberen een beetje goed te maken..

Hier in de Kaap gaattie, de omstandigheden in acht genomen, eigenlijk wel goed. Roland is hier nu al weer een week of zes, en ik denk niet dat zijn toestand echt verslechterd is in deze periode.... Heeft volgens mij alles te maken met de omstandigheden, die hier gelukkig wel optimaal zijn voor hem. Plus als je je zelf ergens lekker voelt, heeft dat ook zijn weerslag op je 'gezondheid' denk ik dan maar.

Niet al te veel ondernomen in de afgelopen week, en hopelijk deze week wel wat buitenshuis gaan doen. Het weer is prima, als je in acht neemt dat het hier winter is, mogen wij zeker niet klagen.. Veel zon, wel frisjes (tussen de 16 en 20 graden) met vandaag weer temperaturen tot 22 graden en morgen ook, heerlijk de kaapse winters ! We waren van plan, toen we gisteren de weersvoorspelling hoorden, om eens naar Kirstenbosch te gaan.. dat zijn de Botannical Gardens hier vlakbij, werkelijk prachtig zijn die !






Je kunt er heerlijk wandelen, en in ons geval, ook rollen.. prima 'wandelpaden' toegangkelijk voor rolstoelen en je kunt zonder problemen overal komen. Beetje heuvel op heuvel af, maar, Rolands electro motoren en accu's waren er helemaal klaar voor, en zouden die klus gemakkelijk moeten kunnen klaren vandaag.. Helaas voelt Roland zich vandaag niet helemaal joppie toppie, dus die onderneming naar morgen verplaatst, kijken we weer of het dan wat beter gaat.. Ups en downs in hoe hij zich voelt, maar dat hoort er allemaal bij, en wij passen ons snel aan de omstandigheden aan, nietwaar ? )






Net even opgezocht wat er zoal in bloei moet staan, en hierboven foto van de inheemse KING protea, onderdeel van de protease familie, en dat is nou net een van Rolands' favouriete bloemen, dus dat komt mooi uit, hopelijk kunnen we dat morgen doen ! Wilt u zelf mee wandelen ? Doe dan de virtuele toer op

discoverthecape.com/kirstenbosch.html

en wandel de 528 ha met ons mee ! Ongeloofelijk dat zoiets zich op net 15 minuten rijden hier vandaan bevindt, maar dat is toch al iets byzonders van Kaapstad, je rijdt ongeacht waarvandaan in de stad 5 minuten en je zit midden in de natuur ...

Maar niet getreurd vandaag, de Olympische Spelen zijn groot onderdeel van onze dag indeling hier, en Roland zit de grootste tijd van de dag voor de buis, te kijken naar de sport prestaties die over het scherm vliegen, zwemmen, rennen, fietsen, schermen, en wat al niet meer.. te veel om op te noemen.. Van de opening hebben we vrijdag middag gigantisch genoten, in HDTV nogal, want speciaal met de spelen in het vooruitzicht, een High Definition decoder neergezet zodat we van de proefuitzeningen in high def kunnen genieten, en wat een verschil.. Je zou bijna bij de heren zwemwedstrijden mee in het zwembad springen, zo uitnodigend ziet het er allemaal uit, NET 3 D.. Kunnen we goed zien of hun haar niet in de war is gekomen van het water ;-))

Soms zit ik zelf terloops zo naar Roland te kijken als hij die sport prestaties allemaal volgt daar in Peking, als sportfanaat de olympics beleven vanuit een rolstoel, probeer ik me wel eens voor te stellen hoe dat moet zijn. Denk niet dat ik zelfs maar in de buurt kan komen van zo'n beleving, en hartverscheurend vindt ik het af en toe wel......

En dan door naar de titel van deze blog, de koningklijke knikjes ben ik ze gaan noemen.. Omdat praten nagenoeg niet meer mogelijk is, en het meeste via het praat apparaat gaat, en er vaak maar helemaal niets wordt gezegd omdat het 'zo'n gedoe is af en toe' ben ik nog meer aan de body language van Roland gaan wennen.. Hij heeft zelf inmiddels goed in de gaten dat een knikje hierheen, een knikje naar beneden of boven, naar links of naar rechts, een gezichts uitdrukking of een oogwenik, al goed uitdrukt wat hij wil of wat er moet gebeuren, en vaak meer 'zegt' dan een hele volzin. Toen ik dan vorige week weer eens zo'n inmiddels beroemd knikje op me afgevuurd kreeg, met dan weer een andere gelaats expressie (tis een interessante mix aan het worden) kon ik het niet nalaten om hem even BEA te noemen, "(wat mot je nou weer BEA ???) want het is bijna koningklijk wat er vanuit die rolstoel af en toe de wereld ingestuurd wordt ! :-)))) We moesten er weer hartelijk om lachen.. en lachen doen we, hoe je het ook wendt of keert, nog steeds gelukkig met enige regelmaat. Vraag me niet hoe, daar moet je bij zijn denk ik, maar we zijn allebei nog steeds in staat om te relativeren en van het meeste toch nog de humor naar boven te trekken..

Met het hondje gaat het redelijk, ontstoken oortje en straks even naar de dierenarts, nu zit ze in de trim salon om alvast een heel klein beetje wintervacht te laten trimmen ('wat is je hondje dik geworden komt me nu wel de neus uit ;-)))' dus daar wat aan doen, haar vacht is inderdaad echt heel dik ! Verder zelf een heel klein beetje in de lappenmand, schouder wil niet echt lekker en is een beetje pijnlijk, dus ook ik 'loop bij de fysio' en die denkt het met een paar behandelingen wel weer uit de wereld te kunnen helpen ('waarom heb je daar zolang mee rondgelopen, kent u die ?~) en zit nu ingetaped, beetje irritant maar niet ernstig, dus waar heb ik het eigenlijk over..

Nou, de zon trekt nu echt baantjes in de tuin, de vijver is weer schoongemaakt, tis maandag en we gaan er weer voor.. Hopelijk morgen naar de tuinen, we houden jullie op de hoogte.. Iedereen weer een prettige week toegewenst.......

Groetjes allemaal en tot schrijfs,

Rick en Roland en .......



en ZARAH natuurlijk .......